Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Arancini (Αρατζίνι)

Περιγραφή φωτογραφίας


 Τα Arancini είναι παραδοσιακές ιταλικές τηγανιτές ρυζομπάλες γεμιστές με διάφορες υλικά, όπως τυρί, κιμά, ή ακόμα και σάλτσα ντομάτας. Είναι πολύ δημοφιλή στη Σικελία και αποτελούν υπέροχο ορεκτικό ή σνακ.


Υλικά (για 12-15 αρατζίνι):


Για τη γέμιση:

200 γρ. μοτσαρέλα ή τυρί φιορντίλα (κομμένο σε μικρά κομμάτια)

150 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή μείγμα μοσχαρίσιου και χοιρινού)

1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)

2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας

1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)


Για το ρύζι:

300 γρ. ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή άλλο παρόμοιο)

750 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου (ή νερό)

30 γρ. βούτυρο

50 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)

1 αυγό

Αλάτι και πιπέρι


Για το τηγάνισμα:

Αλεύρι για πανάρισμα

2 αυγά (χτυπημένα)

Τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία του ρυζιού:

1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε τον ζωμό ή το νερό και το βούτυρο.

2. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε, μαγειρεύοντας το για περίπου 15-18 λεπτά, μέχρι να είναι al dente και να απορροφήσει τον υγρό.

3. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε την παρμεζάνα. Αφήστε το να κρυώσει.


2. Προετοιμασία της γέμισης:

1. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τηγανίστε μέχρι να γίνει διάφανο.

2. Προσθέστε τον κιμά και τηγανίστε μέχρι να ροδίσει.

3. Ρίξτε το λευκό κρασί (αν χρησιμοποιείτε) και αφήστε το να εξατμιστεί.

4. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράστε για 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

5. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.


3. Συναρμολόγηση των arancini:

1. Βουτήξτε τα χέρια σας σε λίγο νερό για να αποφύγετε να κολλήσει το ρύζι.

2. Πάρτε μια ποσότητα ρυζιού (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) και πλάστε το σε μπάλα.

3. Δημιουργήστε μια μικρή κοιλότητα στη μέση του ρυζιού και τοποθετήστε μέσα τη γέμιση με το τυρί και τον κιμά.

4. Κλείστε το ρύζι γύρω από τη γέμιση και πλάστε το σε στρογγυλό ή ελαφρώς αχλαδιαίο σχήμα.


4. Πανάρισμα και τηγάνισμα:

1. Αλευρώστε τις μπάλες, βουτήξτε τις στα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια περάστε τις από την τριμμένη φρυγανιά.

2. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά.

3. Τηγανίστε τα arancini για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.

4. Αφήστε τα να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.


5. Σερβίρισμα:


Αφήστε τα arancini να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε, και απολαύστε τα ζεστά με σάλτσα ντομάτας ή με γιαούρτι, αν θέλετε.


Τα Arancini είναι υπέροχα και ως ορεκτικά ή συνοδευτικό, και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας με την τραγανή εξωτερική κρούστα και τη γεμάτη γεύση τους. 

Καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια