
Όλοι περνάμε πολλές ώρες στην κουζίνα, είτε αγαπάμε τη μαγειρική είτε απλώς μαγειρεύουμε από ανάγκη. Υπάρχουν, όμως, μικρά κόλπα που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη, γρήγορη και αποδοτική.
Σου παρουσιάζω 10 έξυπνα tips που θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα και θα κάνουν τη μαγειρική σου πιο απολαυστική!
1. Ξεφλούδισμα σκόρδου σε δευτερόλεπτα
Βάλε τις σκελίδες σκόρδου μέσα σε ένα βαζάκι ή σε ένα μπολ με καπάκι και κούνησέ το δυνατά για λίγα δευτερόλεπτα. Οι φλούδες θα ξεκολλήσουν μόνες τους!
2. Πώς να διατηρήσεις τα μυρωδικά φρέσκα για περισσότερο
Βάλε τα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, κόλιανδρο, βασιλικό) σε ένα ποτήρι με νερό, όπως τα λουλούδια, και σκέπασέ τα με μια πλαστική σακούλα. Διατηρούνται φρέσκα για μέρες!
3. Ο τέλειος τρόπος για να μαλακώσει το βούτυρο γρήγορα
Ξέχασες να βγάλεις το βούτυρο από το ψυγείο; Κόψε το σε μικρά κομματάκια και άφησέ το σε ένα πιάτο για 10 λεπτά. Θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί χωρίς να λιώσει.
4. Πώς να μην κολλάει το μαχαίρι όταν κόβεις κρεμμύδι
Βρέξε τη λάμα του μαχαιριού με λίγο νερό πριν αρχίσεις να κόβεις κρεμμύδι. Έτσι, θα μειώσεις το κόλλημα και θα κόβεις πιο εύκολα!
5. Κάνε το παλιό μέλι να ξαναγίνει ρευστό
Αν το μέλι σου έχει κρυσταλλώσει, βάλε το βάζο σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά. Θα γίνει ξανά ρευστό, χωρίς να χάσει τη θρεπτική του αξία.
6. Πώς να βράσεις τα αυγά χωρίς να σπάσουν
Πρόσθεσε λίγο αλάτι ή ξύδι στο νερό πριν βράσεις τα αυγά. Έτσι, το τσόφλι δεν θα σπάσει και θα ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.
7. Ο καλύτερος τρόπος να κόψεις ένα κέικ χωρίς να κολλήσει το μαχαίρι
Βούτηξε το μαχαίρι σε ζεστό νερό πριν κόψεις το κέικ. Θα έχεις τέλειες, καθαρές φέτες χωρίς να διαλύεται η ζύμη!
8. Φρεσκοψημένο ψωμί κάθε μέρα χωρίς κόπο
Φτιάξε μια μεγάλη δόση ζύμης και φύλαξέ τη στο ψυγείο. Κάθε μέρα, ψήσε μόνο όσο ψωμί χρειάζεσαι – έτσι, θα έχεις πάντα φρεσκοψημένο ψωμί χωρίς να παιδεύεσαι.
9. Πώς να κάνεις το τηγάνισμα λιγότερο «εκρηκτικό»
Αν θες να τηγανίσεις χωρίς να πετάγεται το λάδι παντού, στέγνωσε καλά τα υλικά πριν τα βάλεις στο τηγάνι. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις λίγο αλάτι στο λάδι πριν το ζεστάνεις.
10. Κάνε τις μπανάνες να διαρκούν περισσότερο
Τύλιξε τα κοτσάνια των μπανανών με μεμβράνη τροφίμων. Έτσι, δεν θα μαυρίζουν γρήγορα και θα παραμένουν φρέσκες για περισσότερες μέρες!

0 Σχόλια