Advertisement

Main Ad

10 από τα πιο περίεργα φαγητά από διάφορες κουζίνες του κόσμου

Περιγραφή φωτογραφίας


 1. Balut (Φιλιππίνες)

Ένα αυγό πάπιας που περιέχει ένα σχεδόν ανεπτυγμένο έμβρυο. Βράζεται και τρώγεται μαζί με το εσωτερικό του.


2. Hákarl (Ισλανδία)

Ζυμωμένος καρχαρίας που αφήνεται να “ωριμάσει” για μήνες. Έχει πολύ έντονη μυρωδιά αμμωνίας και γεύση που πολλοί βρίσκουν προκλητική.


3. Casu Marzu (Ιταλία)

Ένα παραδοσιακό τυρί της Σαρδηνίας που περιέχει ζωντανές προνύμφες μυγών. Οι προνύμφες βοηθούν στη ζύμωση του τυριού.


4. Escamoles (Μεξικό)

Αυγά μυρμηγκιών που θεωρούνται λιχουδιά. Συχνά σερβίρονται με τορτίγια και έχουν γεύση που θυμίζει ξηρούς καρπούς.


5. Fugu (Ιαπωνία)

Κρέας ψαριού φούγκου, το οποίο είναι τοξικό αν δεν παρασκευαστεί σωστά. Μόνο εξειδικευμένοι σεφ επιτρέπεται να το σερβίρουν.


6. Sannakji (Νότια Κορέα)

Ζωντανό χταπόδι που κόβεται σε κομμάτια και σερβίρεται με τα πλοκάμια του να κινούνται ακόμα.


7. Rocky Mountain Oysters (ΗΠΑ)

Τηγανητοί όρχεις ταύρου. Συχνά σερβίρονται σε φεστιβάλ στις δυτικές πολιτείες της Αμερικής.


8. Kiviak (Γροιλανδία)

Αρκτική λιχουδιά που παρασκευάζεται από πουλιά auk (θαλάσσια πτηνά), τα οποία τοποθετούνται ολόκληρα μέσα σε δέρμα φώκιας και αφήνονται να ζυμωθούν για μήνες.


9. Shiokara (Ιαπωνία)

Ένα αλμυρό πιάτο που παρασκευάζεται από εσωτερικά όργανα θαλάσσιων ζώων (συνήθως καλαμαριών), τα οποία ζυμώνονται σε αλάτι και ρύζι.


10. Tuna Eyeballs (Ιαπωνία)

Μάτια τόνου, μαγειρεμένα στον ατμό ή τηγανητά. Η γεύση τους λέγεται πως είναι απαλή και θυμίζει καλαμάρι.


Αυτά τα φαγητά μπορεί να φαίνονται ασυνήθιστα, αλλά σε πολλές κουλτούρες θεωρούνται γευστικοί θησαυροί!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια