
1. Balut (Φιλιππίνες)
• Ένα αυγό πάπιας που περιέχει ένα σχεδόν ανεπτυγμένο έμβρυο. Βράζεται και τρώγεται μαζί με το εσωτερικό του.
2. Hákarl (Ισλανδία)
• Ζυμωμένος καρχαρίας που αφήνεται να “ωριμάσει” για μήνες. Έχει πολύ έντονη μυρωδιά αμμωνίας και γεύση που πολλοί βρίσκουν προκλητική.
3. Casu Marzu (Ιταλία)
• Ένα παραδοσιακό τυρί της Σαρδηνίας που περιέχει ζωντανές προνύμφες μυγών. Οι προνύμφες βοηθούν στη ζύμωση του τυριού.
4. Escamoles (Μεξικό)
• Αυγά μυρμηγκιών που θεωρούνται λιχουδιά. Συχνά σερβίρονται με τορτίγια και έχουν γεύση που θυμίζει ξηρούς καρπούς.
5. Fugu (Ιαπωνία)
• Κρέας ψαριού φούγκου, το οποίο είναι τοξικό αν δεν παρασκευαστεί σωστά. Μόνο εξειδικευμένοι σεφ επιτρέπεται να το σερβίρουν.
6. Sannakji (Νότια Κορέα)
• Ζωντανό χταπόδι που κόβεται σε κομμάτια και σερβίρεται με τα πλοκάμια του να κινούνται ακόμα.
7. Rocky Mountain Oysters (ΗΠΑ)
• Τηγανητοί όρχεις ταύρου. Συχνά σερβίρονται σε φεστιβάλ στις δυτικές πολιτείες της Αμερικής.
8. Kiviak (Γροιλανδία)
• Αρκτική λιχουδιά που παρασκευάζεται από πουλιά auk (θαλάσσια πτηνά), τα οποία τοποθετούνται ολόκληρα μέσα σε δέρμα φώκιας και αφήνονται να ζυμωθούν για μήνες.
9. Shiokara (Ιαπωνία)
• Ένα αλμυρό πιάτο που παρασκευάζεται από εσωτερικά όργανα θαλάσσιων ζώων (συνήθως καλαμαριών), τα οποία ζυμώνονται σε αλάτι και ρύζι.
10. Tuna Eyeballs (Ιαπωνία)
• Μάτια τόνου, μαγειρεμένα στον ατμό ή τηγανητά. Η γεύση τους λέγεται πως είναι απαλή και θυμίζει καλαμάρι.
Αυτά τα φαγητά μπορεί να φαίνονται ασυνήθιστα, αλλά σε πολλές κουλτούρες θεωρούνται γευστικοί θησαυροί!

0 Σχόλια