Advertisement

Main Ad

Vegan Μανιταρόσουπα με Καρύδα

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:


500 γρ. μανιτάρια (λευκά ή portobello), κομμένα σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)

1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

400 ml γάλα καρύδας

500 ml ζωμός λαχανικών

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Χυμός από μισό λεμόνι

Αλάτι και πιπέρι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό (για το σερβίρισμα)


Εκτέλεση:

1. Σοτάρισμα μανιταριών:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Βγάζουμε τα μισά μανιτάρια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.

2. Προσθήκη λαχανικών:

Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν.

3. Αρωματικά:

Ρίχνουμε το θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα και το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά για 1 λεπτό, ώστε να ενσωματωθούν.

4. Υγρά:

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση, μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.

5. Ομογενοποίηση:

Με ένα ραβδομπλέντερ, πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ, μπορούμε να τη μεταφέρουμε στο κανονικό μπλέντερ σε δόσεις.

6. Ρύθμιση γεύσης:

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζοντας τη γεύση.

7. Σερβίρισμα:

Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ, προσθέτουμε από πάνω τα σοταρισμένα μανιτάρια που κρατήσαμε στην άκρη και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια