
Υλικά:
• 500 γρ. μανιτάρια (λευκά ή portobello), κομμένα σε φέτες
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
• 400 ml γάλα καρύδας
• 500 ml ζωμός λαχανικών
• 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
• Χυμός από μισό λεμόνι
• Αλάτι και πιπέρι
• Ψιλοκομμένο μαϊντανό (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
1. Σοτάρισμα μανιταριών:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Βγάζουμε τα μισά μανιτάρια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
2. Προσθήκη λαχανικών:
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν.
3. Αρωματικά:
Ρίχνουμε το θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα και το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά για 1 λεπτό, ώστε να ενσωματωθούν.
4. Υγρά:
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση, μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.
5. Ομογενοποίηση:
Με ένα ραβδομπλέντερ, πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ, μπορούμε να τη μεταφέρουμε στο κανονικό μπλέντερ σε δόσεις.
6. Ρύθμιση γεύσης:
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζοντας τη γεύση.
7. Σερβίρισμα:
Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ, προσθέτουμε από πάνω τα σοταρισμένα μανιτάρια που κρατήσαμε στην άκρη και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια