Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τιραμισού (Tiramisu)

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά (για 8 άτομα):

500 γρ. τυρί μασκαρπόνε

300 ml κρέμα γάλακτος 35%

4 αυγά (μόνο τον κρόκο)

100 γρ. ζάχαρη

2 κ.γ. βανίλια (προαιρετικά)

1 φλ. καφές εσπρέσο (ή δυνατός καφές)

2-3 κ.σ. λικέρ (π.χ. Μασκαρπόνε ή Amaretto, προαιρετικά)

1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ

Κακάο σε σκόνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία της κρέμας μασκαρπόνε:


Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν αφράτοι και ανοιχτόχρωμοι.

Σε άλλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

Ανακατέψτε απαλά το μασκαρπόνε με το μείγμα των αυγών και προσθέστε τη χτυπημένη κρέμα. Αν θέλετε, προσθέστε και το λικέρ.


2. Προετοιμασία του καφέ:


Ετοιμάστε τον καφέ εσπρέσο ή τον δυνατό καφέ και αφήστε τον να κρυώσει ελαφρώς. Αν θέλετε, προσθέστε το λικέρ στον καφέ για έξτρα γεύση.


3. Συναρμολόγηση:


Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ για 1-2 δευτερόλεπτα (να μην μουλιάσουν πολύ) και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί ή σε ατομικά ποτήρια.


Απλώστε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας μασκαρπόνε και ισιώστε την. Επαναλάβετε τη διαδικασία με άλλη στρώση μπισκότων και κρέμας.


4. Ψύξη:


Καλύψτε το τιραμισού με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή, ακόμα καλύτερα, για 12 ώρες, για να πάρει τις γεύσεις του.


5. Σερβίρισμα:


Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με κακάο σε σκόνη για να δώσετε φινέτσα στο γλυκό.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια