
Ας φτιάξουμε ένα νόστιμο και αρωματικό σκορδόψωμο. 😊
Υλικά
- 1 φραντζόλα ψωμί (ιδανικά μπαγκέτα ή χωριάτικο ψωμί)
- 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3-4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο (προαιρετικά για περισσότερο άρωμα)
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία ψωμιού
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
- Κόψε τη φραντζόλα σε φέτες (όχι μέχρι το τέλος, για να μείνουν ενωμένες στη βάση).
-
Ετοιμασία βουτυρόσκορδου
- Σε ένα μπολ, ανάμειξε το βούτυρο με το λιωμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, και πιπέρι.
- Αν θες, πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα για πιο πλούσια γεύση.
-
Γέμισμα ψωμιού
- Με ένα κουτάλι ή μαχαίρι, βάλε το μίγμα του βουτυρόσκορδου ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού.
- Αν θες, ράντισε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
-
Ψήσιμο
- Τύλιξε τη φραντζόλα σε αλουμινόχαρτο (αυτό βοηθά να λιώσει το βούτυρο χωρίς να καεί το ψωμί).
- Ψήσε για 10 λεπτά, μετά άνοιξε το αλουμινόχαρτο και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
Συμβουλές
- Πειραματίσου με τυριά: Δοκίμασε μοτσαρέλα ή κατσικίσιο τυρί για διαφορετική γεύση.
- Πρόσθεσε μυρωδικά: Δεντρολίβανο, θυμάρι ή ρίγανη θα δώσουν έξτρα άρωμα.
- Ετοίμασε νωρίτερα: Μπορείς να προετοιμάσεις το ψωμί και να το διατηρήσεις στο ψυγείο, έτοιμο για ψήσιμο.
- Ελαφριά έκδοση: Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο αν θέλεις πιο υγιεινή εκδοχή.
Καλή επιτυχία! 🍞🧄

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια