Advertisement

Main Ad

Εύκολη Συνταγή για Σκορδόψωμο

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Ας φτιάξουμε ένα νόστιμο και αρωματικό σκορδόψωμο. 😊

Υλικά

  • 1 φραντζόλα ψωμί (ιδανικά μπαγκέτα ή χωριάτικο ψωμί)
  • 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (προαιρετικά για περισσότερο άρωμα)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία ψωμιού

    • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
    • Κόψε τη φραντζόλα σε φέτες (όχι μέχρι το τέλος, για να μείνουν ενωμένες στη βάση).
  2. Ετοιμασία βουτυρόσκορδου

    • Σε ένα μπολ, ανάμειξε το βούτυρο με το λιωμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, και πιπέρι.
    • Αν θες, πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα για πιο πλούσια γεύση.
  3. Γέμισμα ψωμιού

    • Με ένα κουτάλι ή μαχαίρι, βάλε το μίγμα του βουτυρόσκορδου ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού.
    • Αν θες, ράντισε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
  4. Ψήσιμο

    • Τύλιξε τη φραντζόλα σε αλουμινόχαρτο (αυτό βοηθά να λιώσει το βούτυρο χωρίς να καεί το ψωμί).
    • Ψήσε για 10 λεπτά, μετά άνοιξε το αλουμινόχαρτο και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.

Συμβουλές

  • Πειραματίσου με τυριά: Δοκίμασε μοτσαρέλα ή κατσικίσιο τυρί για διαφορετική γεύση.
  • Πρόσθεσε μυρωδικά: Δεντρολίβανο, θυμάρι ή ρίγανη θα δώσουν έξτρα άρωμα.
  • Ετοίμασε νωρίτερα: Μπορείς να προετοιμάσεις το ψωμί και να το διατηρήσεις στο ψυγείο, έτοιμο για ψήσιμο.
  • Ελαφριά έκδοση: Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο αν θέλεις πιο υγιεινή εκδοχή.

Καλή επιτυχία! 🍞🧄

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια