Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Ραβανί παραδοσιακό και εύκολο

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Το ραβανί είναι ένα παραδοσιακό γλυκό σιροπιαστό με βάση το σιμιγδάλι. Ακολουθεί μια απλή και νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις τέλειο ραβανί:

Υλικά:

Για το ραβανί:

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 1 βανιλίνη (προαιρετικά)

Για το σιρόπι:

  • 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 ½ φλιτζάνια νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του σιροπιού:

    • Σε κατσαρολάκι, βάλε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού.
    • Άφησέ τα να βράσουν για 5-7 λεπτά.
    • Στο τέλος πρόσθεσε το χυμό λεμονιού. Βγάλε το σιρόπι από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει.
  2. Προετοιμασία του ραβανί:

    • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις).
    • Σε ένα μπολ, χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
    • Πρόσθεσε το λάδι και το γάλα και συνέχισε το ανακάτεμα.
    • Ρίξε σταδιακά το σιμιγδάλι (ψιλό και χονδρό), το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα και τη βανιλίνη. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
    • Άπλωσε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (περίπου 30x25 εκ.).
  3. Ψήσιμο:

    • Ψήσε το ραβανί στον φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Σιρόπιασμα:

    • Μόλις βγάλεις το ραβανί από τον φούρνο, κόψε το σε κομμάτια και περιέχυσε με το κρύο σιρόπι, σιγά-σιγά, ώστε να απορροφηθεί καλά.
  5. Σερβίρισμα:

    • Άφησε το γλυκό να κρυώσει και σέρβιρέ το σκέτο ή με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! 😊

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια