Advertisement

Main Ad

Ζεστό Κόκκινο Κρασί με Μπαχαρικά (Mulled Wine)

Περιγραφή φωτογραφίας


 Ένα αρωματικό, ζεστό ρόφημα ιδανικό για τις κρύες νύχτες!


Υλικά:


1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί (750 ml)

2 πορτοκάλια (το ένα κομμένο σε φέτες, το άλλο για χυμό)

1 ξυλάκι κανέλας

5-6 γαρίφαλα

2-3 αστεροειδείς γλυκάνισοι

1 κομμάτι τζίντζερ (περίπου 2 εκ.), ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

100 γρ. ζάχαρη ή μέλι (ή κατά προτίμηση)

1/4 φλιτζάνι κονιάκ ή brandy (προαιρετικά)

1 κουτ. γλυκού βανίλια ή εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία:


Σε μια κατσαρόλα, βάλε το κρασί, τον χυμό από το ένα πορτοκάλι, τις φέτες πορτοκαλιού, τη ζάχαρη (ή μέλι), και τα μπαχαρικά.


Ζέστανε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά.


Μην το αφήσεις να βράσει, γιατί το αλκοόλ θα εξατμιστεί.


2. Αρωμάτισμα:


Ανακάτεψε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.


3. Τελική πινελιά:


Αν θέλεις, πρόσθεσε το κονιάκ ή το brandy και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά.


4. Σερβίρισμα:


Σούρωσε το κρασί για να αφαιρέσεις τα μπαχαρικά και τις φέτες πορτοκαλιού.


Σέρβιρε ζεστό σε ποτήρια ή κούπες. Μπορείς να γαρνίρεις με μια φέτα πορτοκαλιού και ένα ξυλάκι κανέλας.


Συμβουλή:

Για πιο πλούσια γεύση, άφησε το κρασί με τα μπαχαρικά να σταθεί για 1 ώρα πριν το ζεστάνεις.


Καλή απόλαυση! 


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια