Advertisement

Main Ad

Σούπα με Μοσχάρι: Θρεπτική και Αρωματική!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτή η κλασική σούπα με μοσχάρι και λαχανικά είναι ιδανική για κρύες μέρες και γεμάτη θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε γεύση και μπορεί να αποτελέσει πλήρες γεύμα.


Υλικά:

500-700 γρ. μοσχάρι (ποντίκι ή ελιά)

2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)

2 πατάτες (κομμένες σε κύβους)

1 κολοκυθάκι (κομμένο σε κύβους)

1 κρεμμύδι (ολόκληρο ή ψιλοκομμένο)

2 κλωνάρια σέλινο

1/2 φλιτζάνι ρύζι ή κριθαράκι (προαιρετικά)

Αλάτι και πιπέρι

2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Χυμός από 1 λεμόνι

1 αυγό (για αυγολέμονο, προαιρετικά)


Εκτέλεση:


Προετοιμασία του μοσχαριού:


1. Κόψτε το μοσχάρι σε μερίδες. Ξεπλύνετε καλά και βάλτε το σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό.


2. Βράστε το σε μέτρια φωτιά, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.


Προσθήκη λαχανικών:


3. Όταν το μοσχάρι μαλακώσει (περίπου 1-1,5 ώρα), προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και το σέλινο.


4. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.


Προσθήκη ρυζιού/κριθαρακιού:


5. Αν χρησιμοποιείτε ρύζι ή κριθαράκι, προσθέστε το στη σούπα όταν τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα. Βράστε για άλλα 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.


Προετοιμασία Αυγολέμονου (προαιρετικά):


1. Χτυπήστε το αυγό σε ένα μπολ. Προσθέστε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς.


2. Ρίξτε λίγες κουταλιές από τον ζεστό ζωμό της σούπας στο αυγολέμονο, χτυπώντας διαρκώς, για να μην κόψει.


3. Προσθέστε το μείγμα στη σούπα, ανακατεύοντας απαλά.


Σερβίρισμα:


Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να “ηρεμήσει” για λίγα λεπτά. Σερβίρετε ζεστή, συνοδεύοντας με ψωμί και λίγο φρέσκο λεμόνι.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια