
Υλικά:
• 4-5 λεμόνια (ανάλογα με το μέγεθος)
• 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τα γούστα σας)
• 1 λίτρο κρύο νερό
• 1/2 φλιτζάνι νερό (για το σιρόπι)
• Παγάκια (προαιρετικά)
• Φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Φτιάξτε το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το 1/2 φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει ένα διάφανο σιρόπι. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο.
2. Στύψτε τα λεμόνια: Στύψτε τα λεμόνια για να πάρετε τον χυμό τους. Αν θέλετε να είναι πιο δροσερή η λεμονάδα, προσθέστε φέτες λεμονιού για έξτρα γεύση.
3. Ανακατέψτε: Σε μια κανάτα, ρίξτε τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι και το κρύο νερό. Ανακατέψτε καλά.
4. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση: Αν θέλετε τη λεμονάδα πιο γλυκιά, προσθέστε λίγη ακόμη ζάχαρη ή σιρόπι. Αν την προτιμάτε πιο ξινή, προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού.
5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη λεμονάδα με παγάκια και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού για μια πιο όμορφη παρουσίαση.
Η σπιτική λεμονάδα είναι έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά και είναι ιδανική για να δροσιστείτε!

0 Σχόλια