Advertisement

Main Ad

Συνταγή για την πιο εύκολη σπιτική λεμονάδα!

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά:


4-5 λεμόνια (ανάλογα με το μέγεθος)

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τα γούστα σας)

1 λίτρο κρύο νερό

1/2 φλιτζάνι νερό (για το σιρόπι)

Παγάκια (προαιρετικά)

Φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Φτιάξτε το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το 1/2 φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει ένα διάφανο σιρόπι. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο.


2. Στύψτε τα λεμόνια: Στύψτε τα λεμόνια για να πάρετε τον χυμό τους. Αν θέλετε να είναι πιο δροσερή η λεμονάδα, προσθέστε φέτες λεμονιού για έξτρα γεύση.


3. Ανακατέψτε: Σε μια κανάτα, ρίξτε τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι και το κρύο νερό. Ανακατέψτε καλά.


4. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση: Αν θέλετε τη λεμονάδα πιο γλυκιά, προσθέστε λίγη ακόμη ζάχαρη ή σιρόπι. Αν την προτιμάτε πιο ξινή, προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού.


5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη λεμονάδα με παγάκια και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού για μια πιο όμορφη παρουσίαση.


Η σπιτική λεμονάδα είναι έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά και είναι ιδανική για να δροσιστείτε!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια