Advertisement

Main Ad

Συνταγή για σουπιές με άγρια χόρτα!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

4 σουπιές (καθαρισμένες)

1 κιλό άγρια χόρτα (όπως καυκαλήθρες, σέσκουλα, ρόκα ή αντίστοιχα)

2 κρεμμύδια (μέτρια)

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κρασί (λευκό)

1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

Χυμός από 1 λεμόνι

Μερικά φύλλα δάφνης

1/2 φλιτζάνι νερό (ή περισσότερο αν χρειαστεί)


Εκτέλεση:


1. Ετοιμάστε τις σουπιές: Καθαρίστε τις σουπιές και κόψτε τις σε ροδέλες ή κομμάτια.


2. Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.


3. Προσθέστε τις σουπιές: Βάλτε τις σουπιές στην κατσαρόλα και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.


4. Σβήσιμο με κρασί: Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.


5. Ντομάτα και μπαχαρικά: Προσθέστε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.


6. Μαγείρεμα: Ρίξτε το νερό και αφήστε τις σουπιές να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει μια πηχτή σάλτσα.


7. Προσθέστε τα χόρτα: Μόλις οι σουπιές είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέστε τα άγρια χόρτα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι τα χόρτα να μαραθούν και να ενσωματωθούν στη σάλτσα.


8. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το πιάτο ζεστό με φρέσκο λεμόνι.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια