
Υλικά:
• 4 σουπιές (καθαρισμένες)
• 1 κιλό άγρια χόρτα (όπως καυκαλήθρες, σέσκουλα, ρόκα ή αντίστοιχα)
• 2 κρεμμύδια (μέτρια)
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1/2 φλιτζάνι κρασί (λευκό)
• 1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• Αλάτι και πιπέρι
• Χυμός από 1 λεμόνι
• Μερικά φύλλα δάφνης
• 1/2 φλιτζάνι νερό (ή περισσότερο αν χρειαστεί)
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάστε τις σουπιές: Καθαρίστε τις σουπιές και κόψτε τις σε ροδέλες ή κομμάτια.
2. Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
3. Προσθέστε τις σουπιές: Βάλτε τις σουπιές στην κατσαρόλα και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
4. Σβήσιμο με κρασί: Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.
5. Ντομάτα και μπαχαρικά: Προσθέστε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
6. Μαγείρεμα: Ρίξτε το νερό και αφήστε τις σουπιές να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
7. Προσθέστε τα χόρτα: Μόλις οι σουπιές είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέστε τα άγρια χόρτα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι τα χόρτα να μαραθούν και να ενσωματωθούν στη σάλτσα.
8. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το πιάτο ζεστό με φρέσκο λεμόνι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια