
Υλικά (για περίπου 20 μπισκότα):
• 125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 100 γρ. καστανή ζάχαρη
• 50 γρ. λευκή ζάχαρη
• 1 αυγό
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1/4 κ.γ. αλάτι
• 150 γρ. κομματάκια σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα)
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανση φούρνου:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και στρώσε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
2. Ανάμειξη βουτύρου και ζάχαρης:
Σε ένα μπολ, χτύπησε το βούτυρο με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
3. Προσθήκη υγρών υλικών:
Πρόσθεσε το αυγό και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Ανάμειξη στερεών υλικών:
Σε άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Στη συνέχεια, πρόσθεσέ τα στο μείγμα βουτύρου και ανακάτεψε απαλά.
5. Προσθήκη σοκολάτας:
Ρίξε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακάτεψε με μια σπάτουλα.
6. Σχηματισμός μπισκότων:
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάλε κουταλιές από τη ζύμη στο ταψί, αφήνοντας απόσταση περίπου 5 εκ. μεταξύ τους, γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν.
7. Ψήσιμο:
Ψήσε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα στις άκρες αλλά να είναι ακόμα μαλακά στο κέντρο.
8. Κρύωμα:
Άφησέ τα να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και μετά μετέφερέ τα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια