Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Μπισκότα Σοκολάτας

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά (για περίπου 20 μπισκότα):


125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

100 γρ. καστανή ζάχαρη

50 γρ. λευκή ζάχαρη

1 αυγό

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/4 κ.γ. αλάτι

150 γρ. κομματάκια σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα)


Εκτέλεση:


1. Προθέρμανση φούρνου:


Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και στρώσε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.


2. Ανάμειξη βουτύρου και ζάχαρης:


Σε ένα μπολ, χτύπησε το βούτυρο με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.


3. Προσθήκη υγρών υλικών:


Πρόσθεσε το αυγό και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.


4. Ανάμειξη στερεών υλικών:


Σε άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Στη συνέχεια, πρόσθεσέ τα στο μείγμα βουτύρου και ανακάτεψε απαλά.


5. Προσθήκη σοκολάτας:


Ρίξε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακάτεψε με μια σπάτουλα.


6. Σχηματισμός μπισκότων:


Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάλε κουταλιές από τη ζύμη στο ταψί, αφήνοντας απόσταση περίπου 5 εκ. μεταξύ τους, γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν.


7. Ψήσιμο:


Ψήσε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα στις άκρες αλλά να είναι ακόμα μαλακά στο κέντρο.


8. Κρύωμα:


Άφησέ τα να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και μετά μετέφερέ τα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια