Advertisement

Main Ad

Συνταγή για απλό και θρεπτικό φακόρυζο!

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά:


1 φλιτζάνι φακές

1/2 φλιτζάνι ρύζι (κατά προτίμηση καρολίνα ή νυχάκι)

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 φύλλο δάφνης

1 κουταλιά της σούπας ξίδι (προαιρετικά)

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:



1. Βράσιμο φακών:


Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό για 10 λεπτά.


Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.


2. Σοτάρισμα:


Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.


3. Μαγείρεμα:


Προσθέτουμε τις φακές, 3 φλιτζάνια νερό και το φύλλο δάφνης.


Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.


4. Προσθήκη ρυζιού:


Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε.


Μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.


5. Τελικές πινελιές:


Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε το ξίδι, αν θέλουμε, για έξτρα γεύση.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια