Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Κρέμα Λεμονιού

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά:


3 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

100 ml χυμός λεμονιού (περίπου 2 λεμόνια)

2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

80 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 κ.σ. κορν φλάουρ (προαιρετικά, για πιο πηχτή κρέμα)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία των αυγών και της ζάχαρης:


Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ανοιχτόχρωμα.


2. Μαγείρεμα της κρέμας:


Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε το μείγμα αυγών και ζάχαρης και ανακατέψτε συνεχώς με ένα σύρμα για να ενσωματωθούν τα υλικά.


3. Σιγοβράστε:


Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα (αυτό θα πάρει περίπου 5-7 λεπτά). Αν θέλετε να γίνει πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό, στο μείγμα.


4. Προσθήκη βουτύρου:


Όταν η κρέμα έχει πήξει, αφαιρέστε την από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως.


5. Αφήστε την να κρυώσει:


Ρίξτε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύψτε την με μεμβράνη, έτσι ώστε να μην σχηματιστεί πέτσα στην επιφάνεια. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρετε.


Σερβίρισμα:


Σερβίρετε την κρέμα λεμονιού μόνη της, σε μικρά ποτηράκια ή ως γέμιση σε τάρτες και κέικ. Μπορείτε να την γαρνίρετε με φρέσκες φέτες λεμονιού ή λίγο ξύσμα για επιπλέον άρωμα.



Καλή απόλαυση!




Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια