
Υλικά:
• 3 αυγά
• 200 γρ. ζάχαρη
• 100 ml χυμός λεμονιού (περίπου 2 λεμόνια)
• 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
• 80 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 1 κ.σ. κορν φλάουρ (προαιρετικά, για πιο πηχτή κρέμα)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία των αυγών και της ζάχαρης:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ανοιχτόχρωμα.
2. Μαγείρεμα της κρέμας:
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε το μείγμα αυγών και ζάχαρης και ανακατέψτε συνεχώς με ένα σύρμα για να ενσωματωθούν τα υλικά.
3. Σιγοβράστε:
Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα (αυτό θα πάρει περίπου 5-7 λεπτά). Αν θέλετε να γίνει πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό, στο μείγμα.
4. Προσθήκη βουτύρου:
Όταν η κρέμα έχει πήξει, αφαιρέστε την από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως.
5. Αφήστε την να κρυώσει:
Ρίξτε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύψτε την με μεμβράνη, έτσι ώστε να μην σχηματιστεί πέτσα στην επιφάνεια. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε την κρέμα λεμονιού μόνη της, σε μικρά ποτηράκια ή ως γέμιση σε τάρτες και κέικ. Μπορείτε να την γαρνίρετε με φρέσκες φέτες λεμονιού ή λίγο ξύσμα για επιπλέον άρωμα.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια