Advertisement

Main Ad

Τα οφέλη της ντομάτας!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Η ντομάτα είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο με πολλά οφέλη για την υγεία:


1. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά


Περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά και συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου, ειδικά του προστάτη και του μαστού.


2. Υγεία της καρδιάς


Το λυκοπένιο και το κάλιο που περιέχει βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.


3. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού


Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη γρήγορη ανάρρωση από λοιμώξεις.


4. Υγεία του δέρματος


Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη Α στη ντομάτα συμβάλλουν στη μείωση των φλεγμονών και στην προστασία του δέρματος από τη φθορά που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο.


5. Υποστήριξη του πεπτικού συστήματος


Περιέχει φυτικές ίνες που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.


6. Μείωση φλεγμονών


Τα φυτοχημικά της, όπως το λυκοπένιο και η βήτα-καροτίνη, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση χρόνιων παθήσεων.


7. Ενυδάτωση


Η ντομάτα αποτελείται κατά 95% από νερό, συμβάλλοντας στην ενυδάτωση του οργανισμού.


8. Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα


Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και περιέχει χρώμιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου.


9. Υγεία των οστών


Είναι καλή πηγή βιταμίνης Κ και ασβεστίου, που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας των οστών.


Η ντομάτα είναι εξαιρετική τόσο ωμή όσο και μαγειρεμένη, ενώ η περιεκτικότητά της σε λυκοπένιο αυξάνεται όταν μαγειρεύεται!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια