Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Καρυδόπιτα!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά για το κέικ

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. καρύδια (καθαρισμένα και ψιλοκομμένα)

200 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

150 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

1 κ.γ. σόδα μαγειρικής

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικά)

1/2 φλ. γάλα

1 κ.γ. βανίλια


Για το σιρόπι


300 γρ. ζάχαρη

300 γρ. νερό

1 κ.σ. λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλας


Εκτέλεση


Για το κέικ:


1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Βουτύρωσε και αλεύρωσε μια φόρμα για κέικ (ή μια τετράγωνη φόρμα).


2. Σε ένα μπολ, χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.


3. Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακάτεψε καλά.


4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο (αν χρησιμοποιείς).


5. Πρόσθεσε τα ξηρά υλικά στο μείγμα με τα αυγά και ανακάτεψε καλά, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.


6. Τέλος, πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακάτεψε ελαφρά για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.


7. Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξυλάκι από το κέντρο της καρυδόπιτας.


Για το σιρόπι:


1. Σε μια κατσαρόλα, ρίξε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα και βράσε για 10 λεπτά.


2. Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και άφησε το σιρόπι να κρυώσει.


3. Όταν η καρυδόπιτα είναι έτοιμη και έχει κρυώσει λίγο, ρίξε το κρύο σιρόπι πάνω από το ζεστό κέικ.


Σερβίρισμα:


Άφησε την καρυδόπιτα να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει τελείως πριν τη σερβίρεις. Μπορείς να την πασπαλίσεις με λίγη επιπλέον κανέλα ή ψιλοκομμένα καρύδια για περισσότερη γεύση και εμφάνιση.



Καλή απόλαυση!




Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια