
Υλικά:
• 250 γρ. φέτα
• 150 γρ. τυρί κρέμα (προαιρετικά, για πιο κρεμώδη υφή)
• 1 μικρή πιπεριά καυτερή (προσαρμόστε την ποσότητα ανάλογα με την προτίμησή σας)
• 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
• 1-2 κ.σ. ξίδι (ή λεμόνι)
• 1/2 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)
• Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία των υλικών:
Θρυμματίστε τη φέτα με ένα πιρούνι ή σε ένα μπολ. Αν χρησιμοποιείτε τυρί κρέμα, προσθέστε το στο μπολ με τη φέτα για να γίνει πιο κρεμώδης η τυροκαυτερή.
2. Προετοιμασία της πιπεριάς:
Κόψτε την καυτερή πιπεριά σε μικρά κομμάτια και αφαιρέστε τους σπόρους, αν θέλετε να μειώσετε την ένταση. Αν θέλετε ακόμα πιο καυτερή γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και περισσότερη πιπεριά.
3. Ανακάτεμα των υλικών:
Στο μπολ με το τυρί, προσθέστε την καυτερή πιπεριά, το ελαιόλαδο, το ξίδι ή το λεμόνι, το σκόρδο (αν το χρησιμοποιείτε), τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια ομοιογενής πάστα.
4. Ρύθμιση της γεύσης:
Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι, το ξίδι ή τη γλυκύτητα (αν χρειάζεται περισσότερο ελαιόλαδο ή τυρί κρέμα) για να πετύχετε την γεύση που προτιμάτε.
5. Αφήστε να ξεκουραστεί:
Αφήστε την τυροκαυτερή να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρετε, έτσι ώστε να αναμειχθούν καλύτερα οι γεύσεις.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε την τυροκαυτερή με ψωμί, πίτες, πίτσες, κρέατα ή λαχανικά. Μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε ως ντιπ σε λαχανικά ή κριτσίνια.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια