Advertisement

Main Ad

Συνταγή για παραδοσιακό ραβανί

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά (για ένα ταψί 30x20):


Για το ραβανί:


1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ζάχαρη

4 αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή βούτυρο λιωμένο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια


Για το σιρόπι:


3 φλιτζάνια ζάχαρη

3 φλιτζάνια νερό

1 φλούδα λεμονιού

Χυμός από 1/2 λεμόνι


Εκτέλεση:


1. Ετοιμασία σιροπιού:


Σε ένα κατσαρολάκι, βράσε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 5-6 λεπτά.


Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και άφησε το σιρόπι να κρυώσει.


2. Ετοιμασία ραβανί:


Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.


Πρόσθεσε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.


Σε άλλο μπολ, ανάμειξε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.


Ενσωμάτωσε σταδιακά το μείγμα των στερεών στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας απαλά.


3. Ψήσιμο:


Ρίξε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.


Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.


4. Σιρόπιασμα:


Μόλις το ραβανί βγει από τον φούρνο, περίχυσε το με το κρύο σιρόπι.


Άφησέ το να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.


5. Σερβίρισμα:


Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε σκέτο ή με παγωτό καϊμάκι ή σαντιγί.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια