
Υλικά (για ένα ταψί 30x20):
Για το ραβανί:
• 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
• 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 4 αυγά
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
• 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή βούτυρο λιωμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για το σιρόπι:
• 3 φλιτζάνια ζάχαρη
• 3 φλιτζάνια νερό
• 1 φλούδα λεμονιού
• Χυμός από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Ετοιμασία σιροπιού:
• Σε ένα κατσαρολάκι, βράσε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 5-6 λεπτά.
• Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και άφησε το σιρόπι να κρυώσει.
2. Ετοιμασία ραβανί:
• Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
• Πρόσθεσε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
• Σε άλλο μπολ, ανάμειξε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
• Ενσωμάτωσε σταδιακά το μείγμα των στερεών στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας απαλά.
3. Ψήσιμο:
• Ρίξε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
• Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
4. Σιρόπιασμα:
• Μόλις το ραβανί βγει από τον φούρνο, περίχυσε το με το κρύο σιρόπι.
• Άφησέ το να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.
5. Σερβίρισμα:
• Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε σκέτο ή με παγωτό καϊμάκι ή σαντιγί.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια