
Υλικά:
• 1 κιλό πιπεριές (πράσινες, κόκκινες ή μίξη)
• 4-5 σκελίδες σκόρδο
• 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
• 2 φλιτζάνια νερό
• 1 κουτ. σούπας αλάτι
• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού
• 1 κουτ. γλυκού σπόρους μουστάρδας (προαιρετικά)
• 2-3 φύλλα δάφνης
• 1-2 κλωναράκια θυμάρι ή ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία πιπεριών:
• Πλύνε τις πιπεριές και κόψε τες σε φέτες ή κράτησέ τες ολόκληρες αν είναι μικρές.
• Αν θέλεις, αφαίρεσε τα σπόρια για πιο ήπια γεύση.
2. Προετοιμασία άλμης:
• Σε μια κατσαρόλα, βράσε το νερό, το ξύδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τους κόκκους πιπεριού, τους σπόρους μουστάρδας, τα φύλλα δάφνης και τα μυρωδικά. Άφησέ το να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
3. Γέμισμα βάζων:
• Βάλε τις πιπεριές και το σκόρδο σε αποστειρωμένα βάζα, πιέζοντάς τες ελαφρά.
• Ρίξε την καυτή άλμη μέσα στα βάζα, καλύπτοντας πλήρως τις πιπεριές.
4. Σφράγισμα και αποθήκευση:
• Κλείσε τα βάζα καλά και άφησέ τα να κρυώσουν.
• Φύλαξέ τα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν τα καταναλώσεις, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Συμβουλή:
Για πιο έντονη γεύση, μπορείς να προσθέσεις μικρά κομμάτια καυτερής πιπεριάς ή ένα ξύλο κανέλας στην άλμη.
Καλή επιτυχία!

0 Σχόλια