Advertisement

Main Ad

Συνταγή για σπιτικό τουρσί πιπεριάς!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

1 κιλό πιπεριές (πράσινες, κόκκινες ή μίξη)

4-5 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι λευκό ξύδι

2 φλιτζάνια νερό

1 κουτ. σούπας αλάτι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού

1 κουτ. γλυκού σπόρους μουστάρδας (προαιρετικά)

2-3 φύλλα δάφνης

1-2 κλωναράκια θυμάρι ή ρίγανη (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία πιπεριών:


Πλύνε τις πιπεριές και κόψε τες σε φέτες ή κράτησέ τες ολόκληρες αν είναι μικρές.


Αν θέλεις, αφαίρεσε τα σπόρια για πιο ήπια γεύση.


2. Προετοιμασία άλμης:


Σε μια κατσαρόλα, βράσε το νερό, το ξύδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τους κόκκους πιπεριού, τους σπόρους μουστάρδας, τα φύλλα δάφνης και τα μυρωδικά. Άφησέ το να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.


3. Γέμισμα βάζων:


Βάλε τις πιπεριές και το σκόρδο σε αποστειρωμένα βάζα, πιέζοντάς τες ελαφρά.


Ρίξε την καυτή άλμη μέσα στα βάζα, καλύπτοντας πλήρως τις πιπεριές.


4. Σφράγισμα και αποθήκευση:


Κλείσε τα βάζα καλά και άφησέ τα να κρυώσουν.


Φύλαξέ τα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν τα καταναλώσεις, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.


Συμβουλή:


Για πιο έντονη γεύση, μπορείς να προσθέσεις μικρά κομμάτια καυτερής πιπεριάς ή ένα ξύλο κανέλας στην άλμη.


Καλή επιτυχία!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια