Advertisement

Main Ad

Συνταγή για μπακαλιάρο με σκορδαλιά!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:


Για τον μπακαλιάρο:

1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου παστού (ξαρμυρισμένο)

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζάνι σόδα (ή νερό ανθρακούχο, παγωμένο)

Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα


Για τη σκορδαλιά:

4-5 σκελίδες σκόρδο

4-5 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα)

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2-3 κουτ. σούπας ξίδι

Αλάτι

Λίγο νερό (αν χρειαστεί)


Εκτέλεση:



1. Ξαρμύρισμα μπακαλιάρου:


Ξεπλένεις καλά τον μπακαλιάρο από το αλάτι και τον βάζεις σε νερό για 24-36 ώρες. Αλλάζεις το νερό κάθε 8 ώρες.


2. Ετοιμασία σκορδαλιάς:


Μούλιασε το ψωμί σε λίγο νερό και στύψε το καλά.


Στο μπλέντερ, χτύπα το σκόρδο με λίγο αλάτι. Πρόσθεσε το ψωμί, το ξίδι και λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει μια κρεμώδης πάστα. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο νερό.


3. Ετοιμασία κουρκουτιού:


Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Πρόσθεσε τη σόδα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.


4. Τηγάνισμα μπακαλιάρου:


Κόψε τον μπακαλιάρο σε μερίδες. Σκούπισέ τον καλά και βούτηξέ τον στο κουρκούτι.


Ζέστανε καλά το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγάνισε τον μπακαλιάρο μέχρι να ροδίσει. Βάλε τον σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.


5. Σερβίρισμα:


Σέρβιρε τον μπακαλιάρο ζεστό με τη σκορδαλιά και συνοδευτικά, όπως βραστά χόρτα ή πατάτες τηγανητές.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια