
Αυτή η συνταγή για σπιτική πίτσα δεν απαιτεί ειδικές ζύμες ή σπάνια υλικά. Φτιάξε την με ό,τι υπάρχει ήδη στην κουζίνα σου!
Υλικά για τη Ζύμη (χωρίς μαγιά):
• 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1/2 κ.γ. baking powder
• 3/4 φλιτζανιού νερό
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για την Επικάλυψη:
• 3-4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (ή ντοματοπελτέ αραιωμένο με νερό)
• 100 γρ. τυρί (φέτα, κίτρινο τυρί, ή ό,τι έχεις)
• Οποιαδήποτε λαχανικά (ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, μανιτάρια)
• 1-2 φέτες αλλαντικό (αν υπάρχει)
• Ρίγανη ή βασιλικό για άρωμα
Εκτέλεση
1. Ετοιμασία ζύμης:
• Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder.
• Πρόσθεσε το νερό και το ελαιόλαδο και ζύμωσε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
2. Άνοιγμα ζύμης:
• Άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τα χέρια ή έναν πλάστη. Αν κολλάει, πασπάλισε λίγο αλεύρι.
3. Συναρμολόγηση πίτσας:
• Άπλωσε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
• Άλειψε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη.
• Πρόσθεσε το τυρί, τα λαχανικά και το αλλαντικό.
4. Ψήσιμο:
• Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανή η βάση.
Σερβίρισμα:
Κόψε σε κομμάτια και απόλαυσε την πίτσα σου ζεστή. Είναι τέλεια για κάθε στιγμή της ημέρας!
Γρήγορη, εύκολη και φτιαγμένη με ό,τι έχεις ήδη στο σπίτι!

0 Σχόλια