
Υλικά (για 4 άτομα)
• 400 γρ. μακαρόνια (π.χ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι)
• 2 φιλέτα κοτόπουλο (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
• 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
• Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
• Αλάτι και πιπέρι
• Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
Εκτέλεση
1. Βράζεις τα μακαρόνια:
Σε αλατισμένο νερό, βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτα 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν και στράγγισέ τα.
2. Σοτάρεις το κοτόπουλο:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Πρόσθεσε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, και σοτάρισε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά. Βγάλ’ το από το τηγάνι και άφησέ το στην άκρη.
3. Ετοιμάζεις τη σάλτσα:
Στο ίδιο τηγάνι, πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για 1 λεπτό. Ρίξε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά και χαμήλωσε τη φωτιά. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο από το νερό των μακαρονιών για να γίνει πιο ελαφριά η σάλτσα.
4. Συνδυάζεις:
Βάλε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι μαζί με τα μακαρόνια. Ανακάτεψε καλά να καλυφθούν από τη σάλτσα. Ρίξε την παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5. Σερβίρεις:
Μοίρασε τη μακαρονάδα στα πιάτα και γαρνίρισε με φρέσκο μαϊντανό . Σέρβιρε αμέσως!

0 Σχόλια