Advertisement

Main Ad

Λουκουμάδες Τραγανοί και Σιροπιαστοί

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Υλικά:


500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

400 ml χλιαρό νερό

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Για το σερβίρισμα:


Μέλι

Κανέλα

Τριμμένα καρύδια (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία ζύμης


Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Πρόσθεσε σταδιακά το χλιαρό νερό και ζύμωσε μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Στο τέλος, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και ανακάτεψε ξανά.


2. Φούσκωμα ζύμης


Σκέπασε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα ή μεμβράνη και άφησε το χυλό να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.


3. Τηγάνισμα


Ζέστανε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Με ένα κουτάλι βρέξε τα χέρια σου και πάρε μικρές ποσότητες χυλού. Τηγάνισε τους λουκουμάδες μέχρι να γίνουν χρυσαφένιοι από όλες τις πλευρές. Βγάλ’ τους με τρυπητή κουτάλα και άφησέ τους πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.


4. Σερβίρισμα


Βάλε τους ζεστούς λουκουμάδες σε πιατέλα, περιέλουσέ τους με μέλι, πασπάλισε με κανέλα και, αν θέλεις, πρόσθεσε τριμμένα καρύδια.



Συμβουλή: Για πιο τραγανούς λουκουμάδες, μπορείς να προσθέσεις 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ στο μείγμα.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!




Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια