
Υλικά:
Για τη μαρέγκα:
• 4 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 200 γρ. ζάχαρη
• 1 κουτ. γλυκού ξύδι
• 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
• 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα:
• 250 γρ. μασκαρπόνε
• 200 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
• 50 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη διακόσμηση:
• 200 γρ. φρούτα του δάσους (βατόμουρα, φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα)
• Φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μέντας (προαιρετικά)
• Λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Για τη μαρέγκα:
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 120°C και στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
2. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να σχηματίζουν απαλές κορυφές.
3. Προσθέστε τη ζάχαρη σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε μια γυαλιστερή και σφιχτή μαρέγκα.
4. Ανακατέψτε απαλά το ξύδι, το κορν φλάουρ και τη βανίλια.
5. Απλώστε τη μαρέγκα σε κυκλικό σχήμα στο ταψί, δημιουργώντας μια μικρή λακκούβα στο κέντρο.
6. Ψήστε για 1,5 ώρα. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε τη μαρέγκα μέσα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Για την κρέμα:
1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε απαλά μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα.
Συναρμολόγηση:
1. Τοποθετήστε τη μαρέγκα σε μια πιατέλα.
2. Γεμίστε τη λακκούβα στο κέντρο με την κρέμα μασκαρπόνε.
3. Διακοσμήστε με τα φρούτα του δάσους και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια