Advertisement

Main Ad

Συνταγή για τα πιο νόστιμα ροξάκια!

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά


Για τη ζύμη:


500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή

1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι


Για τη γέμιση:


100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. κακάο

1 κ.σ. κανέλα

3 κ.σ. ζάχαρη


Για το σιρόπι:


2 φλιτζάνια ζάχαρη

1,5 φλιτζάνι νερό

1/4 φλιτζάνι μέλι

1 ξυλάκι κανέλας

1 φλούδα λεμονιού


Εκτέλεση


1. Ετοιμάζεις τη ζύμη:

Σε μπολ, διάλυσε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και άφησέ τη για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το αλάτι.

Ρίξε το αλεύρι σταδιακά και ζύμωσε μέχρι να πάρεις μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Σκέπασε και άφησε να φουσκώσει για 1 ώρα.


2. Ετοιμάζεις τη γέμιση:

Σε μπολ, ανακάτεψε τα καρύδια, το κακάο, την κανέλα και τη ζάχαρη.


3. Πλάθεις τα ροξάκια:

Χώρισε τη ζύμη σε δύο μέρη.

Άνοιξε το κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο.

Πασπάλισε με τη μισή γέμιση και τύλιξε σε ρολό.

Κόψε το ρολό σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ. και τοποθέτησέ τα σε βουτυρωμένο ταψί.


4. Ψήνεις:

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.


5. Ετοιμάζεις το σιρόπι:

Σε κατσαρόλα, βράσε τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού για 5-7 λεπτά.


6. Σιροπιάζεις:

Βούτηξε τα ζεστά ροξάκια στο κρύο σιρόπι ή το αντίστροφο (κρύα ροξάκια σε ζεστό σιρόπι).

Άφησέ τα να απορροφήσουν το σιρόπι και σέρβιρέ τα.


Συμβουλή


Μπορείς να τα διατηρήσεις σε κλειστό δοχείο για μέρες, και παραμένουν εξίσου λαχταριστά!


Ένα γλυκό που θυμίζει παράδοση και μοσχοβολά Χριστούγεννα!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια