Advertisement

Main Ad

Κοτόπουλο με Μπάμιες: Παραδοσιακή Ελληνική Συνταγή

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά:

1 κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες ή 4-5 μπούτια κοτόπουλου)

500 γρ. μπάμιες

2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

3 ώριμες ντομάτες (τριμμένες) ή 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

100 ml ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό κοτόπουλου

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι και πιπέρι

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα)


Εκτέλεση:


Προετοιμασία μπαμιών:


1. Πλύνετε τις μπάμιες και καθαρίστε τις άκρες τους (προσεκτικά, ώστε να μην ανοίξουν).


2. Ραντίστε τις με τον χυμό λεμονιού και αφήστε τις να σταθούν για 20-30 λεπτά. Ξεπλύνετε και στραγγίξτε καλά.


Μαγείρεμα κοτόπουλου:


1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.


2. Βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.


Προετοιμασία σάλτσας:


1. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.


2. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.


3. Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά.


4. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και την πάπρικα. Σιγοβράστε για 5 λεπτά.


Συνδυασμός:


1. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και περιχύστε με το νερό ή τον ζωμό. Σιγοβράστε για 20 λεπτά.


2. Προσθέστε τις μπάμιες στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας απαλά για να μη διαλυθούν.


3. Σιγοβράστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και να δέσει η σάλτσα.


Σερβίρισμα:


Σερβίρετε το κοτόπουλο με τις μπάμιες ζεστό, πασπαλισμένο με φρέσκο μαϊντανό. Συνοδεύστε με φέτα και ζεστό ψωμί.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια