Advertisement

Main Ad

Συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με κιμά!

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά:


Για τη σάλτσα κιμά:


500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή μίγμα από μοσχάρι και χοιρινό)

1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κονσέρβα ντομάτες (400 γρ.) ή 500 γρ. φρέσκες ντομάτες (τριμμένες)

2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να εξισορροπήσει την οξύτητα της ντομάτας)

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά, για άρωμα)

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)

1/2 φλιτζάνι νερό ή ζωμό


Για τη μπεσαμέλ:


50 γρ. βούτυρο

50 γρ. αλεύρι

500 ml γάλα

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα (προαιρετικά)


Άλλα υλικά:

12 φύλλα λαζάνια (βρασμένα ή έτοιμα για τοποθέτηση χωρίς βράσιμο)

200 γρ. τριμμένο τυρί (π.χ. μοτσαρέλα ή φέτα)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία της σάλτσας κιμά:


Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.


Προσθέστε το σκόρδο και τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει καλά.


Αν χρησιμοποιείτε κρασί, ρίξτε το τώρα και αφήστε το να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά.


Προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, την κανέλα (αν τη χρησιμοποιείτε), αλάτι, πιπέρι και το νερό ή ζωμό. Ανακατέψτε και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να πήξει και να ενσωματωθούν οι γεύσεις.


2. Προετοιμασία της μπεσαμέλ:


Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε συνεχώς για 2-3 λεπτά για να ροδίσει ελαφρά το αλεύρι.


Προσθέστε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβόλοι.


Μαγειρέψτε τη μπεσαμέλ σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει και να γίνει λείο.


Αλατοπιπερώστε και προσθέστε λίγο μοσχοκάρυδο, αν θέλετε.


Αν θέλετε πιο πλούσια μπεσαμέλ, προσθέστε τριμμένο τυρί (π.χ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι) και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.


3. Συναρμολόγηση των λαζανιών:


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.


Σε ένα πυρέξ ή ταψί, βάλτε μια μικρή ποσότητα σάλτσας κιμά στον πάτο και καλύψτε με 3-4 φύλλα λαζάνια.


Από πάνω, βάλτε μια στρώση κιμά, μια στρώση μπεσαμέλ και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά.


Κλείστε με μπεσαμέλ και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί.


4. Ψήσιμο:


Ψήστε τα λαζάνια στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και να απορροφήσουν τις γεύσεις.


Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα κόψετε και τα σερβίρετε.


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια