Advertisement

Main Ad

Συνταγή για το παραδοσιακό Κωκ με σοκολάτα!

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά:


200 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

200 γρ. μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ (ή οποιοδήποτε άλλο μπισκότο της αρεσκείας σας)

100 γρ. κακάο σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

100 γρ. καρύδια ή φουντούκια (προαιρετικά, αν θέλεις)


Για την επικάλυψη :


100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία της βάσης:


Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.


Μόλις λιώσει, προσθέστε τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα.


Στη συνέχεια, προσθέστε το κακάο και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.


2. Σύνθεση του Κωκ:


Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στο μείγμα της κατσαρόλας.


Αν θέλεις, προσθέστε και τα καρύδια ή τα φουντούκια.


Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν τα μπισκότα με την σοκολατένια κρέμα.


3. Διαμόρφωση:


Αδειάστε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ ή σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα για ψήσιμο (αν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμα με πλαστική μεμβράνη για να το βγάλετε πιο εύκολα).


Πιέστε το μείγμα καλά για να γίνει ομοιόμορφο και σταθερό.


4. Ψύξη:


Αφήστε το Κωκ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1-2 ώρες.


Στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί πλήρως.


5. Επικάλυψη:


Αν θέλεις να προσθέσεις επικάλυψη, λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.


Ρίξτε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από το κωκ και απλώστε την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.


Βάλε το Κωκ ξανά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.


6. Σερβίρισμα:


Κόψτε το Κωκ σε κομμάτια και σερβίρετε! Μπορείτε να το γαρνίρετε με επιπλέον τριμμένη σοκολάτα ή καρύδια για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια