
Υλικά:
• 200 γρ. βούτυρο
• 200 γρ. ζάχαρη
• 4 αυγά
• 1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
• 200 γρ. μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ (ή οποιοδήποτε άλλο μπισκότο της αρεσκείας σας)
• 100 γρ. κακάο σκόνη
• 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
• 100 γρ. καρύδια ή φουντούκια (προαιρετικά, αν θέλεις)
Για την επικάλυψη :
• 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία της βάσης:
• Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
• Μόλις λιώσει, προσθέστε τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα.
• Στη συνέχεια, προσθέστε το κακάο και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
2. Σύνθεση του Κωκ:
• Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στο μείγμα της κατσαρόλας.
• Αν θέλεις, προσθέστε και τα καρύδια ή τα φουντούκια.
• Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν τα μπισκότα με την σοκολατένια κρέμα.
3. Διαμόρφωση:
• Αδειάστε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ ή σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα για ψήσιμο (αν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμα με πλαστική μεμβράνη για να το βγάλετε πιο εύκολα).
• Πιέστε το μείγμα καλά για να γίνει ομοιόμορφο και σταθερό.
4. Ψύξη:
• Αφήστε το Κωκ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1-2 ώρες.
• Στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί πλήρως.
5. Επικάλυψη:
• Αν θέλεις να προσθέσεις επικάλυψη, λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
• Ρίξτε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από το κωκ και απλώστε την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
• Βάλε το Κωκ ξανά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
6. Σερβίρισμα:
• Κόψτε το Κωκ σε κομμάτια και σερβίρετε! Μπορείτε να το γαρνίρετε με επιπλέον τριμμένη σοκολάτα ή καρύδια για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια