Advertisement

Main Ad

Αυγόφετες με Κανέλα και Μέλι: Ιδανικό Πρωινό για Όλη την Οικογένεια

Περιγραφή φωτογραφίας


Οι αυγόφετες με κανέλα και μέλι είναι ένα απολαυστικό και εύκολο πρωινό που αγαπούν όλοι. Συνδυάζουν τη γλυκιά γεύση με την πλούσια υφή του ψωμιού και είναι έτοιμες σε λίγα λεπτά. Ιδανικές για ένα γρήγορο και θρεπτικό ξεκίνημα της ημέρας, αυτές οι αυγόφετες μπορούν να αποτελέσουν και ένα νόστιμο επιδόρπιο για κάθε ώρα της ημέρας.


Υλικά

2 αυγά

4 φέτες ψωμί (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ, για καλύτερο αποτέλεσμα)

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για γαρνίρισμα

Ψιλοκομμένα φρούτα (π.χ. μπανάνες ή φράουλες) για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

1. Προετοιμασία του μείγματος:

Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάς τα αυγά με το γάλα, την κανέλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Βουτήξιμο του ψωμιού:

Βυθίζεις τις φέτες ψωμιού στο μείγμα αυγού, προσέχοντας να καλυφθούν καλά και από τις δύο πλευρές. Αν το ψωμί είναι από το προηγούμενο βράδυ, απορροφάει καλύτερα το μείγμα και γίνεται πιο νόστιμο.

3. Τηγάνισμα:

Ζεσταίνεις το βούτυρο ή το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αποθέτεις τις φέτες ψωμιού στο τηγάνι και τις τηγανίζεις για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

4. Σερβίρισμα:

Αφαιρείς τις αυγόφετες από το τηγάνι και τις τοποθετείς σε πιάτο. Ρίχνεις από πάνω μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για γλυκιά γεύση και γαρνίρεις με φρέσκα φρούτα της επιλογής σου.


Συμβουλές:

Για πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψωμί ολικής άλεσης και χαμηλής λιπαρότητας γάλα ή φυτικό γάλα.

Εάν αγαπάς την αλμυρή γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο αλάτι στο μείγμα αυγού και να σερβίρεις με φέτες αβοκάντο ή τομάτα.


Οι αυγόφετες είναι μια ευέλικτη συνταγή που μπορείς να προσαρμόσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και είναι βέβαιο ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια