Advertisement

Main Ad

Πώς να φτιάξετε την πιο εύκολη σπιτική μουστάρδα!

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Υλικά:


1/2 φλιτζάνι σπόρους μουστάρδας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κίτρινους ή καφέ σπόρους για διαφορετική ένταση γεύσης)

1/4 φλιτζάνι ξίδι (λευκό ή μηλίτη)

1/4 φλιτζάνι νερό (ή περισσότερο αν χρειαστεί για να ρυθμίσετε την υφή)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά, για να προσθέσετε γλυκύτητα)

1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (προαιρετικά, για έντονο χρώμα και γεύση)

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (προαιρετικά, για πιο βελούδινη υφή)


Εκτέλεση:


1. Μουλιάστε τους σπόρους μουστάρδας: Σε ένα μπολ, ρίξτε τους σπόρους μουστάρδας και προσθέστε το ξίδι και το νερό. Αφήστε τους να μουλιάσουν για περίπου 2-3 ώρες ή, καλύτερα, όλη τη νύχτα, ώστε να μαλακώσουν.


2. Αλέστε τη μουστάρδα: Όταν οι σπόροι μουστάρδας έχουν μουλιάσει και μαλακώσει, τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και αλέστε μέχρι να πάρετε μια πάστα. Μπορείτε να ρυθμίσετε την υφή ανάλογα με το πόσο λεία ή χοντρή θέλετε τη μουστάρδα.


3. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά: Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, τον κουρκουμά (αν τον χρησιμοποιείτε) και το ελαιόλαδο. Αν η μουστάρδα σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμη νερό ή ξίδι για να την αραιώσετε.


4. Αφήστε να “ξεκουραστεί”: Αφήστε τη μουστάρδα να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 12 ώρες (ή και περισσότερο) για να αναπτύξει τη γεύση της. Αν τη θέλετε πιο ήπια, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε πιο νωρίς.


5. Αποθήκευση: Φυλάξτε τη μουστάρδα σε ένα αεροστεγές βάζο στο ψυγείο. Η σπιτική μουστάρδα διατηρείται για αρκετές εβδομάδες.


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια