Advertisement

Main Ad

Συνταγή για τους πιο νόστιμους ρεβυθοκεφτέδες!

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Υλικά:


500 γρ. ρεβίθια (βρασμένα ή κονσέρβα)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/4 φλ. φρέσκια μέντα ή δυόσμος (προαιρετικά)

1/2 φλ. φρυγανιά ή ψίχα από ψωμί (προαιρετικά)

1 αυγό

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. κόλιανδρο

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία των ρεβιθιών: Αν χρησιμοποιείς ρεβίθια από κονσέρβα, ξέπλυνε και στραγγίξε τα καλά. Αν χρησιμοποιείς φρέσκα, βράσε τα μέχρι να μαλακώσουν και άφησέ τα να κρυώσουν.


2. Ανακάτεμα των υλικών: Πολτοποίησε τα ρεβίθια με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας χοντρός πολτός (να μην είναι τελείως λείος). Αν θέλεις πιο τραγανή υφή, άφησέ τα λίγο πιο χοντροκομμένα.


3. Ανακάτεμα με τα υπόλοιπα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανό, μέντα, τα μπαχαρικά και το αυγό. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, πρόσθεσε φρυγανιά ή ψίχα ψωμιού για να δέσει.


4. Πλάσιμο: Πλάσε μικρούς κεφτέδες με τα χέρια σου και πλάθε τους σε στρογγυλές μπαλίτσες.


5. Τηγάνισμα: Σε ένα τηγάνι, ζέστανε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγάνισε τους ρεβυθοκεφτέδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν χρυσαφένιοι και τραγανοί.


6. Σερβίρισμα: Βάλε τους ρεβυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρισέ τους ζεστούς με ταχίνι ή γιαούρτι και σαλάτα.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια