
Υλικά:
• 500 γρ. ρεβίθια (βρασμένα ή κονσέρβα)
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1/4 φλ. φρέσκια μέντα ή δυόσμος (προαιρετικά)
• 1/2 φλ. φρυγανιά ή ψίχα από ψωμί (προαιρετικά)
• 1 αυγό
• 1 κ.γ. κύμινο
• 1 κ.γ. κόλιανδρο
• Αλάτι και πιπέρι
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία των ρεβιθιών: Αν χρησιμοποιείς ρεβίθια από κονσέρβα, ξέπλυνε και στραγγίξε τα καλά. Αν χρησιμοποιείς φρέσκα, βράσε τα μέχρι να μαλακώσουν και άφησέ τα να κρυώσουν.
2. Ανακάτεμα των υλικών: Πολτοποίησε τα ρεβίθια με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας χοντρός πολτός (να μην είναι τελείως λείος). Αν θέλεις πιο τραγανή υφή, άφησέ τα λίγο πιο χοντροκομμένα.
3. Ανακάτεμα με τα υπόλοιπα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανό, μέντα, τα μπαχαρικά και το αυγό. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, πρόσθεσε φρυγανιά ή ψίχα ψωμιού για να δέσει.
4. Πλάσιμο: Πλάσε μικρούς κεφτέδες με τα χέρια σου και πλάθε τους σε στρογγυλές μπαλίτσες.
5. Τηγάνισμα: Σε ένα τηγάνι, ζέστανε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγάνισε τους ρεβυθοκεφτέδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν χρυσαφένιοι και τραγανοί.
6. Σερβίρισμα: Βάλε τους ρεβυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρισέ τους ζεστούς με ταχίνι ή γιαούρτι και σαλάτα.

0 Σχόλια