Advertisement

Main Ad

Συνταγή για το πιο νόστιμο σπιτικό σταφιδόψωμο!

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά (για 8-10 σταφιδόψωμα):



500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)

80 γρ. ζάχαρη

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

250 ml χλιαρό γάλα

80 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

1 αυγό

150 γρ. σταφίδες

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα (προαιρετικά)



Για επάλειψη:

1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό


Εκτέλεση:


1. Ετοιμασία ζύμης:


Σε ένα μεγάλο μπολ, ανάμειξε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Αν θέλεις, πρόσθεσε και την κανέλα.


2. Προσθήκη υγρών υλικών:


Πρόσθεσε το χλιαρό γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό. Ανακάτεψε και ξεκίνα να ζυμώνεις μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.


3. Ενσωμάτωση σταφίδων:


Ρίξε τις σταφίδες στη ζύμη και ζύμωσε μέχρι να κατανέμονται ομοιόμορφα.


4. Φούσκωμα:


Σκέπασε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και άφησέ τη να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.


5. Πλάσιμο σταφιδόψωμων:


Χώρισε τη ζύμη σε 8-10 κομμάτια και πλάσε τα σε στρογγυλά ή μακρόστενα ψωμάκια. Τοποθέτησέ τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.


6. Δεύτερο φούσκωμα:


Άφησε τα σταφιδόψωμα να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά.


7. Επάλειψη και ψήσιμο:


Άλειψε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αυγό. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.


8. Σερβίρισμα:


Άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα απολαύσεις!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια