Advertisement

Main Ad

Χοιρινή Τηγανιά με Μουστάρδα

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά:


500 γρ. χοιρινό (σε λωρίδες ή κομμάτια)

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (προτιμήστε Dijon ή απαλή)

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί ή ζωμό (ή νερό)

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (προαιρετικά, για γλυκιά γεύση)

Αλάτι, πιπέρι

Χυμός από 1 λεμόνι (προαιρετικά)

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι (προαιρετικά, για πιο κρεμώδη υφή)



Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία κρέατος:


Κόβουμε το χοιρινό σε λωρίδες ή μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε.


2. Σοτάρισμα κρέατος:


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.


3. Προσθήκη κρεμμυδιού και σκόρδου:


Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, περίπου 4-5 λεπτά.


4. Αναμειγνύουμε τη μουστάρδα:


Ρίχνουμε τη μουστάρδα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά για να καλύψει το κρέας. Αν θέλουμε μια πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε το μέλι.


5. Σβήσιμο με κρασί ή ζωμό:


Σβήνουμε με το λευκό κρασί ή τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα.


6. Ανακατεύουμε και ολοκληρώνουμε:


Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.


Προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι και το χυμό λεμονιού (αν θέλουμε), και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά.


7. Σερβίρισμα:


Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, με φρέσκο ψωμί ή ρύζι.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


 

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια