
Υλικά:
• 500 γρ. χοιρινό (σε λωρίδες ή κομμάτια)
• 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (προτιμήστε Dijon ή απαλή)
• 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί ή ζωμό (ή νερό)
• 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (προαιρετικά, για γλυκιά γεύση)
• Αλάτι, πιπέρι
• Χυμός από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
• 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι (προαιρετικά, για πιο κρεμώδη υφή)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία κρέατος:
• Κόβουμε το χοιρινό σε λωρίδες ή μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε.
2. Σοτάρισμα κρέατος:
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
3. Προσθήκη κρεμμυδιού και σκόρδου:
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, περίπου 4-5 λεπτά.
4. Αναμειγνύουμε τη μουστάρδα:
• Ρίχνουμε τη μουστάρδα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά για να καλύψει το κρέας. Αν θέλουμε μια πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε το μέλι.
5. Σβήσιμο με κρασί ή ζωμό:
• Σβήνουμε με το λευκό κρασί ή τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα.
6. Ανακατεύουμε και ολοκληρώνουμε:
• Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
• Προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι και το χυμό λεμονιού (αν θέλουμε), και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά.
7. Σερβίρισμα:
• Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, με φρέσκο ψωμί ή ρύζι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια