Advertisement

Main Ad

Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα!

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά για τη ζύμη:


2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Νερό (αν χρειαστεί)


Υλικά για τη γέμιση:


500 γρ. φρέσκο σπανάκι (ή 350 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, καλά στραγγισμένο)

250 γρ. ρικότα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)

1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

1 αυγό (προαιρετικά, για να βοηθήσει στη δέσμευση της γέμισης)


Υλικά για τη σάλτσα:


100 γρ. βούτυρο

6-8 φύλλα φασκόμηλου

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη καγιέν ή πιπέρι (προαιρετικά)

Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα


Οδηγίες:


1. Προετοιμασία της ζύμης:


Σε μια επιφάνεια εργασίας, κάντε ένα σωρό από το αλεύρι και δημιουργήστε μια τρύπα στη μέση.


Σπάστε τα αυγά στην τρύπα, προσθέστε το ελαιόλαδο και το αλάτι.


Ανακατέψτε τα αυγά με ένα πιρούνι και αρχίστε να προσθέτετε το αλεύρι από τις άκρες.


Όταν η ζύμη αρχίσει να σχηματίζεται, ζυμώστε τη με τα χέρια σας για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο νερό.


Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.


2. Προετοιμασία της γέμισης:


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει.


Προσθέστε το φρέσκο σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί (αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο σπανάκι, απλά το στραγγίζετε και το προσθέτετε).


Αφήστε το σπανάκι να κρυώσει και μετά το στύβετε καλά για να φύγουν τα υγρά.


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το σπανάκι, τη ρικότα, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλετε, προσθέστε ένα αυγό για να δέσει καλύτερα η γέμιση.


3. Φτιάξιμο των ραβιολιών:


Ανοίξτε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο (χρησιμοποιώντας πλάστη ή μηχανή ζυμαρικών).


Κόψτε τη ζύμη σε τετράγωνα ή κύκλους.


Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμισης στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης.


Κλείστε τα ραβιόλια και πιέστε τις άκρες με τα δάχτυλά σας ή χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τα σφραγίσετε.


4. Μαγείρεμα των ραβιολιών:


Βράστε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.


Ρίξτε τα ραβιόλια στο νερό και μαγειρέψτε τα για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.


Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα στην άκρη.


5. Σάλτσα βούτυρο-φασκόμηλο:


Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα φύλλα φασκόμηλου.


Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι τα φύλλα φασκόμηλου να γίνουν τραγανά και το βούτυρο να αποκτήσει μια υπέροχη γεύση.


Αν θέλετε, προσθέστε λίγο καγιέν ή πιπέρι για έξτρα γεύση.


6. Σερβίρισμα:


Τοποθετήστε τα ραβιόλια στο πιάτο και ρίξτε τη σάλτσα βούτυρο-φασκόμηλο από πάνω.


Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως!



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια