
Υλικά
Για τη βάση:
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 125 γρ. βούτυρο (κρύο, κομμένο σε κύβους)
• 1 αυγό
• 2-3 κ.σ. παγωμένο νερό
• 1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
• 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λωρίδες)
• 1 κολοκύθι (σε φέτες)
• 1 καρότο (σε λεπτές λωρίδες)
• 100 γρ. τυρί φέτα ή κατίκι Δομοκού
• 2 αυγά
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• Πιπέρι και ρίγανη
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζεις τη βάση:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι. Πρόσθεσε το βούτυρο και δούλεψε με τα χέρια σου μέχρι να γίνει ψιχουλιαστή ζύμη. Ρίξε το αυγό και λίγο-λίγο το παγωμένο νερό, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τύλιξέ τη με μεμβράνη και βάλ’ τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Ετοιμάζεις τη γέμιση:
Σοτάρεις το κρεμμύδι, την πιπεριά, το κολοκύθι και το καρότο σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Άφησέ τα να κρυώσουν.
3. Στήνεις την τάρτα:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C. Άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και τοποθέτησέ την σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα. Κόψε τα περισσεύματα και τρύπησε τη βάση με πιρούνι. Ψήσε τη βάση μόνη της για 10 λεπτά.
4. Γεμίζεις την τάρτα:
Χτύπα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, πρόσθεσε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακάτεψε τα σοταρισμένα λαχανικά και τη φέτα και ρίξε το μείγμα στην ψημένη βάση.
5. Ψήνεις:
Ψήσε την τάρτα στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σέρβιρέ τη ζεστή ή χλιαρή. Είναι τέλεια και για το επόμενο πρωινό!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια