Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Μακαρόνια με Πέστο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά (για 4 άτομα):

400 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι, λιγκουίνι ή πένες)

50 γρ. φρέσκος βασιλικός

50 γρ. κουκουνάρι (ή καρύδια, αν προτιμάς)

1-2 σκελίδες σκόρδο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά: χυμός από μισό λεμόνι (για πιο δροσερή γεύση)


Εκτέλεση:


1. Βράσε τα μακαρόνια:


     Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράσε νερό    με αλάτι και μαγείρεψε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτα 1/2 φλιτζάνι από το νερό βρασμού.


2. Ετοίμασε το πέστο:


Σε ένα μούλτι, βάλε τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο και την παρμεζάνα. Χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν μια πάστα.


Πρόσθεσε σταδιακά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας να χτυπάς, μέχρι το πέστο να αποκτήσει λεία υφή.


Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και, αν θες, λίγο χυμό λεμονιού.


3. Ανάμειξε:


Στράγγισε τα μακαρόνια και γύρισέ τα ξανά στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε το πέστο και λίγο από το νερό βρασμού για να δέσει η σάλτσα.


4. Σέρβιρε:


Μοίρασε τα μακαρόνια στα πιάτα και πασπάλισε με επιπλέον παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι. Αν θες, μπορείς να προσθέσεις λίγα κουκουνάρια ή φύλλα βασιλικού για διακόσμηση.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!




Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια