
Υλικά (για 4 άτομα):
• 400 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι, λιγκουίνι ή πένες)
• 50 γρ. φρέσκος βασιλικός
• 50 γρ. κουκουνάρι (ή καρύδια, αν προτιμάς)
• 1-2 σκελίδες σκόρδο
• 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
• 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
• Προαιρετικά: χυμός από μισό λεμόνι (για πιο δροσερή γεύση)
Εκτέλεση:
1. Βράσε τα μακαρόνια:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράσε νερό με αλάτι και μαγείρεψε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτα 1/2 φλιτζάνι από το νερό βρασμού.
2. Ετοίμασε το πέστο:
• Σε ένα μούλτι, βάλε τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο και την παρμεζάνα. Χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν μια πάστα.
• Πρόσθεσε σταδιακά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας να χτυπάς, μέχρι το πέστο να αποκτήσει λεία υφή.
• Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και, αν θες, λίγο χυμό λεμονιού.
3. Ανάμειξε:
Στράγγισε τα μακαρόνια και γύρισέ τα ξανά στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε το πέστο και λίγο από το νερό βρασμού για να δέσει η σάλτσα.
4. Σέρβιρε:
Μοίρασε τα μακαρόνια στα πιάτα και πασπάλισε με επιπλέον παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι. Αν θες, μπορείς να προσθέσεις λίγα κουκουνάρια ή φύλλα βασιλικού για διακόσμηση.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια