Advertisement

Main Ad

Εύκολη συνταγή για πεϊνιρλί

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

250 ml χλιαρό νερό

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


Υλικά για τη γέμιση:


200 γρ. κίτρινο τυρί (π.χ. κασέρι, γραβιέρα)

50 γρ. φέτα (προαιρετικά)

100 γρ. μπέικον, λουκάνικο ή ζαμπόν

1 αυγό (προαιρετικά)

1 κουτ. σούπας βούτυρο (για άλειμμα μετά το ψήσιμο)


Εκτέλεση:


1. Ετοιμασία ζύμης


Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Άφησέ το για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.


Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζύμωσε καλά μέχρι να έχεις μια μαλακή και ελαστική ζύμη.


Κάλυψε τη ζύμη με πετσέτα και άφησέ τη να φουσκώσει για 1 ώρα.


2. Πλάσιμο πεινιρλί


Χώρισε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.


Άνοιξε το κάθε κομμάτι σε μακρόστενο σχήμα και σχημάτισε μια «βαρκούλα» διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα.


3. Γέμιση


Γέμισε τη ζύμη με τα τυριά και τα αλλαντικά. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λαχανικά όπως ντομάτα ή πιπεριά.


4. Ψήσιμο


Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.


Βάλε τα πεινιρλί σε ταψί με λαδόκολλα και ψήσε για 15-20 λεπτά.


Αν θέλεις να προσθέσεις αυγό, σπάσε το πάνω από το πεινιρλί στα τελευταία 5 λεπτά.


5. Σερβίρισμα


Μόλις τα βγάλεις από τον φούρνο, άλειψε τις άκρες με λιωμένο βούτυρο για έξτρα γεύση.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια