Advertisement

Main Ad

Κλασική Πάστα Αμυγδάλου!

Περιγραφή φωτογραφίας



 Υλικά:


      • 250 γρ. αμύγδαλα (άψητα και αλεσμένα σε σκόνη ή φρέσκα και αλεσμένα)

200 γρ. ζάχαρη άχνη

2 ασπράδια αυγών

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (προαιρετικά, για να δέσει το μείγμα)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία μείγματος:


Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας ή το ξύσμα λεμονιού για έξτρα άρωμα.


2. Χτυπάμε τα ασπράδια:


Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές (αν δεν έχεις μίξερ, μπορείς να το κάνεις με το χέρι, αλλά θα χρειαστείς περισσότερη δύναμη!).


3. Συνδυασμός μείγματος:


Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα των αμυγδάλων και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν είναι πολύ υγρό, προσθέτουμε λίγες κουταλιές αλεύρι για να το σφίξουμε.


4. Σχηματισμός και ψήσιμο:


Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπάλες ή μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.


Μπορούμε να πιέσουμε ελαφρώς τις μπάλες με το δάχτυλό μας για να τις κάνουμε πιο επίπεδες.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 12-15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στην επιφάνεια. Τα μπισκότα θα σφίξουν καθώς κρυώνουν.


5. Σερβίρισμα:


Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε.


Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη για επιπλέον γλυκύτητα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια