Advertisement

Main Ad

Σούπα Βελουτέ Κάστανο με Σχοινόπρασο, Γιαούρτι και Λάδι Τρούφας

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά:


500 γρ. κάστανα (φρέσκα ή έτοιμα καθαρισμένα)

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους

1 καρότο, κομμένο σε φέτες

1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 φύλλο δάφνης

1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (ή ρίγανη)

Αλάτι, πιπέρι

100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά για πιο κρεμώδη υφή)

Λίγο βούτυρο (προαιρετικά, για επιπλέον γεύση)

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά λίγο λιγότερο για μια πιο ελαφριά γεύση)

2-3 κουταλιές σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)

1-2 κουταλιές λάδι τρούφας (για το σερβίρισμα)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία των κάστανων:


Αν χρησιμοποιείς φρέσκα κάστανα, κάνε μια χαραγμένη τομή σε κάθε κάστανο και βράσε τα σε νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ξεφλούδισέ τα όταν κρυώσουν.


Αν χρησιμοποιείς έτοιμα καθαρισμένα κάστανα, απλώς τα ζεσταίνεις για λίγο σε νερό.


2. Σοτάρισμα λαχανικών:


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.


Προσθέτουμε το καρότο και τις πατάτες και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα.


3. Μαγείρεμα της σούπας:


Ρίχνουμε τα κάστανα στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό, τη δάφνη και το θυμάρι.


Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και τα κάστανα.


4. Πολτοποίηση:


Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και χρησιμοποιούμε έναν μπλέντερ για να πολτοποιήσουμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη και λεία. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο περισσότερο ζωμό για να φέρουμε την υφή στην επιθυμητή πυκνότητα.


5. Ανακατεύουμε με κρέμα γάλακτος:


Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε πλουσιότερη γεύση, προσθέτουμε λίγο βούτυρο.


6. Σερβίρισμα:


Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας μια κουταλιά γιαούρτι στην κορυφή κάθε πιάτου και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.


Ρίχνουμε από πάνω λίγες σταγόνες λάδι τρούφας για να προσθέσουμε την ιδιαίτερη, πλούσια γεύση του.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια