Advertisement

Main Ad

Στρούντελ Αυστριακό με Μήλα (Apfelstrudel)

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό

1 κρόκος αυγού (προαιρετικά, για το άλειμμα του στρούντελ)


Υλικά για τη γέμιση:


6-8 μήλα (π.χ. όξινα, όπως Grannysmith)

100 γρ. ζάχαρη (προσαρμόζετε ανάλογα με τη γλυκύτητα των μήλων)

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

50 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)

50 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ψίχα ψωμιού (ή φρυγανιάς, για να απορροφήσει τα υγρά)

50 γρ. βούτυρο (λιωμένο, για το άλειμμα)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία ζύμης:


Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το λάδι και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη.


Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.


2. Προετοιμασία γέμισης:


Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το χυμό λεμονιού, τις σταφίδες και τα καρύδια (αν θέλουμε).


Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.


3. Άνοιγμα της ζύμης:


Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα τραπέζι καλυμμένο με αλευρωμένη πετσέτα ή λαδόκολλα.


Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο, προσέχοντας να μην σκιστεί (μπορούμε να τη βρέξουμε λίγο για να την βοηθήσουμε).


Αφού τη λεπτώσουμε, απλώνουμε την ψίχα ψωμιού (ή φρυγανιάς) σε όλη την επιφάνεια της ζύμης για να απορροφήσει την υγρασία από τα μήλα.


4. Συναρμολόγηση:


Τοποθετούμε τη γέμιση με τα μήλα στο κέντρο του φύλλου.


Αλείφουμε τις άκρες της ζύμης με λίγο λιωμένο βούτυρο και τυλίγουμε το στρούντελ σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσουμε τις άκρες καλά για να μην διαρρεύσουν τα υγρά.


5. Ψήσιμο:


Τοποθετούμε το στρούντελ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε την επιφάνεια του με λίγο λιωμένο βούτυρο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.


6. Σερβίρισμα:


Αφήνουμε το στρούντελ να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια