Advertisement

Main Ad

Εύκολη συνταγή για Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Περιγραφή φωτογραφίας


 Λεω στον αντρα μου: Εχω ενα λιτρο γαλα που λήγει σημερα ,τι θες να φτιαξω;

Ρυζόγαλο ,μου λεει.

Κι εφτιαξα μια μπουγατσα 🤫🤫🤫


Υλικα

Ενα λιτρο γαλα, που να λήγει σημερα η χθες (η και να μην λήγει,καλο ειναι κι αυτο)

8 φυλλα κρουστας

130 γρ βουτυρο για αλοιμα φύλλων 

40 γρ βουτυρο για την κρεμα

150 γρ ζαχαρη

150 γρ σιμιγδαλι ψιλο

2 βανιλιες

Λιγο αλατι

Λιγο ξυσμα λεμονιου

Κανελα,αχνη ζαχαρη

Εκτελεση:

Φτιαχνω την κρεμα και την αφηνω να κρυωσει,σκεπασμένη με μεμβρανη

Σε κατσαρολα ριχνω : γαλα,ζαχαρη,βανιλιες ,αλατι,σιμιγδαλι ,ξυσμα 

Ανακατευω καλα,συνεχεια και μολις αρχισει να βραζει το σβηνω,ριχνοντας το βουτυρο μεσα


 Βουτυρωνω πυρεξ 23χ32 και απλωνω τα φυλλα σταυρωτα

 Βαζω τη γεμιση και τα κλεινω καλα

Εβαλα ολα τα φυλλα απο κατω ,και τελειωσα με ενα διπλωμένο φυλλο στην επιφανεια

Αφου βουτυρωσω καλα και την επιφανεια,ραντιζω με λιγο νερακι.

  Ψηνω σε αντιστασεις στους 200 μεχρι να ροδισει καλα απο πανω

Τοτε το βγαζω απο το φουρνο και το αναποδογυριζω με προσοχη ,λεγοντας συνεχως τα πατερημα μου απο μεσα μου,,,,,,,,σε μεγαλύτερο ταψι

Το αφηνω να παρει χρωμα κι απο αυτην την πλευρα και μετα........

Μιαμ Μιαμ Μιαμ

Το εκοψα ζεστο ,και το ετρωγα μουγκριζοντας ,ποτε λογω νοστιμιάς και ποτε λογω καψίματος.

Τωγια καχομαι και φυθαω τη γλωχια μου

Καηκαααααα,αλλα μου αγεθε,,,,,,

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. "Το blog σου είναι απίστευτα ενδιαφέρον και καλογραμμένο! Κάθε άρθρο είναι γεμάτο πληροφορίες και προσωπικές πινελιές που το κάνουν ξεχωριστό. Η δομή, η θεματολογία και ο τρόπος που παρουσιάζεις κάθε θέμα κρατούν τον αναγνώστη με ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Συνέχισε την υπέροχη δουλειά – ανυπομονώ για το επόμενο άρθρο σου!" https://votanatherapeutika.blogspot.com/p/blog-page_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή