
Υλικά: • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι • 3/4 φλιτζανιού γάλα • 1 αυγό • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο (ή ελαιόλαδο) Εκτέλεση 1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. 2. Σε ένα άλλο μπολ, χτύπα το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. 3. Ρίξε το μείγμα των υγρών στα στερεά υλικά και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα φαίνεται πολύ πηχτό, μπορείς να προσθέσεις λίγο ακόμα γάλα. 4. Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και άλειψε το με λίγο βούτυρο ή λάδι. 5. Ρίξε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι, σχηματίζοντας μικρούς κύκλους. 6. Μαγείρεψε κάθε pancake για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια. 7. Σέρβιρε τα pancakes ζεστά με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, φρούτα ή ό,τι άλλο σου αρέσει! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια