Advertisement

Main Ad

Κορμός σοκολάτας συνταγή

 


Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα γλυκό εύκολο και λαχταριστό που φτιάχνεται σε λίγο χρόνο και αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους. Παρακάτω θα βρεις μια αναλυτική συνταγή με χρήσιμα μυστικά για επιτυχία.


Υλικά:

  • Για τη βάση:

    • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (250 γρ.)
    • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 3 κ.σ. κακάο σκόνη
    • 80-100 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
    • 1 βανίλια ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη γαρνιτούρα (προαιρετικά):

    • Τριμμένη σοκολάτα, ξηροί καρποί ή άχνη ζάχαρη.

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία μπισκότων:

    • Σπάσε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι. Μην τα τρίψεις πολύ, χρειάζονται κομματάκια για την υφή του γλυκού.
  2. Ανάμειξη υλικών:

    • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
    • Πρόσθεσε το κακάο και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά.
    • Ρίξε σταδιακά το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα.
  3. Ενσωμάτωση μπισκότων:

    • Πρόσθεσε τα σπασμένα μπισκότα στο μείγμα και ανακάτεψε με μια σπάτουλα μέχρι να καλυφθούν καλά.
  4. Μορφοποίηση:

    • Τοποθέτησε το μείγμα σε μια λαδόκολλα. Δώσε σχήμα κορμού (κύλινδρος) με τα χέρια σου, τυλίγοντάς το σφιχτά στη λαδόκολλα.
  5. Ψύξη:

    • Βάλε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα), μέχρι να σφίξει.
  6. Σερβίρισμα:

    • Κόψε σε φέτες και διακόσμησε με τριμμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο προτιμάς.

Μυστικά για επιτυχία:

  1. Βούτυρο: Χρησιμοποίησε ποιοτικό βούτυρο για πιο πλούσια γεύση.
  2. Κακάο: Αν θέλεις πιο σοκολατένια γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα.
  3. Υφή: Πρόσεξε να μη βάλεις πολύ γάλα ή κρέμα γάλακτος, ώστε το μείγμα να παραμείνει συμπαγές.


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια