Advertisement

Main Ad

Καλαμαράκια τηγανητά συνταγή

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Φυσικά! Ακολουθεί μια αναλυτική συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά, με όλα τα μυστικά για να γίνουν τραγανά και νόστιμα.


Καλαμαράκια τηγανητά

Υλικά:

  • 500 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα καλαμαράκια (καλά καθαρισμένα)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο (προαιρετικά, για έξτρα τραγανή υφή)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Καθαρισμός καλαμαριών:

    • Αν τα καλαμαράκια είναι φρέσκα, καθάρισέ τα προσεκτικά. Αφαίρεσε τα εντόσθια, το μελάνι και το διάφανο κόκαλο. Ξέπλυνε καλά με κρύο νερό.
    • Κόψε τα σε ροδέλες περίπου 1 εκ. Αν έχουν πλοκάμια, κράτησέ τα – είναι πεντανόστιμα!
  2. Στέγνωμα:

    • Στέγνωσε τα καλαμαράκια πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Η υγρασία είναι ο εχθρός του τραγανού τηγανίσματος!
  3. Προετοιμασία πανάδας:

    • Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο (αν χρησιμοποιείς), το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
    • Ρίξε τα καλαμαράκια μέσα και ανακάτεψε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  4. Τηγάνισμα:

    • Ζέστανε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (170-180°C).
    • Για να ελέγξεις αν είναι έτοιμο, ρίξε μια μικρή ποσότητα αλευριού – αν τσιτσιρίζει, μπορείς να αρχίσεις.
    • Τηγάνισε τα καλαμαράκια σε δόσεις (όχι όλα μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
    • Μην τα παρατηγανίζεις, γιατί γίνονται σκληρά.
  5. Στραγγισμα:

    • Βγάλ’ τα με τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ τα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Μυστικά επιτυχίας:

  • Φρέσκα καλαμαράκια: Έχουν πιο γλυκιά γεύση, αλλά αν χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένα, ξεπάγωσέ τα καλά στο ψυγείο και στράγγισέ τα.
  • Αλεύρωμα: Μην παραλείψεις το καλό στέγνωμα πριν τα αλευρώσεις. Η υγρασία προκαλεί πιτσιλίσματα και μειώνει την τραγανότητα.
  • Θερμοκρασία λαδιού: Βεβαιώσου ότι είναι ζεστό πριν αρχίσεις. Αν δεν είναι αρκετά ζεστό, τα καλαμαράκια θα απορροφήσουν λάδι και θα είναι λαδερά.
  • Σερβίρισμα: Πασπάλισε τα καλαμαράκια με λίγο επιπλέον αλάτι μόλις τα βγάλεις από το τηγάνι και σέρβιρε αμέσως με φέτες λεμονιού.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 😊 Αν θες να συνδυάσεις το πιάτο με κάποια σως ή σαλάτα, πες μου να σου δώσω ιδέες!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια