Advertisement

Main Ad

Συνταγή για κανελορολά ή αλλιώς cinnamon rolls!

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Υλικά:


Για τη ζύμη:


 • 240 ml γάλα, χλιαρό

 • 100 γρ. ζάχαρη

 • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (περίπου 7 γρ.)

 • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

 • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο

 • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι


Για τη γέμιση:


 • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

 • 150 γρ. καστανή ζάχαρη

 • 2 κουτ. γλυκού κανέλα


Για το γλάσο:


 • 120 γρ. τυρί κρέμα

 • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

 • 200 γρ. ζάχαρη άχνη

 • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 • 2-3 κουτ. σούπας γάλα (προαιρετικά, για πιο ρευστό γλάσο)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία της ζύμης:

 • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη μαγιά και αφήνουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.

 • Προσθέτουμε τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.

 • Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς και ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.

 • Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

 2. Προετοιμασία της γέμισης:

 • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να γίνουν πάστα.

 3. Σχηματισμός των ρολών:

 • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο (περίπου 35x45 εκ.).

 • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της κανέλας πάνω στη ζύμη.

 • Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά και κόβουμε σε ροδέλες πάχους 3 εκ.

 • Τοποθετούμε τα κανελορολά σε βουτυρωμένο ταψί, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.

 4. Ψήσιμο:

 • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

 • Ψήνουμε τα κανελορολά για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

 5. Προετοιμασία του γλάσου:

 • Σε ένα μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.

 • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αν θέλουμε πιο ρευστό γλάσο, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γάλα.

 6. Σερβίρισμα:

 • Περιχύνουμε τα κανελορολά με το γλάσο όσο είναι ζεστά και σερβίρουμε!


Τα κανελορολά είναι ιδανικά για να τα απολαύσετε με τον καφέ ή το τσάι σας!


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια