
Υλικά:
• 3-4 μέτριες πατάτες
• 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό ή θαλασσινό)
• Πάπρικα, ρίγανη ή άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σου (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία Πατάτας:
• Πλύνε καλά τις πατάτες (μπορείς να τις αφήσεις με τη φλούδα για πιο αγνή γεύση, ή να τις ξεφλουδίσεις).
• Κόψε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες (ιδανικά με μαντολίνο ή με κοφτερό μαχαίρι).
2. Ξέπλυμα:
• Βύθισε τις φέτες πατάτας σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10-15 λεπτά. Αυτό αφαιρεί το περιττό άμυλο και βοηθά να γίνουν πιο τραγανές.
• Στράγγισέ τις και σκούπισέ τις καλά με μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
3. Μαρινάρισμα:
• Βάλε τις στεγνές φέτες πατάτας σε ένα μπολ και πρόσθεσε το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά ώστε να καλυφθούν όλες οι φέτες ομοιόμορφα.
• Πρόσθεσε το αλάτι και τα μπαχαρικά της επιλογής σου, αν θέλεις.
4. Ψήσιμο:
• Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).
• Άπλωσε τις φέτες πατάτας σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Φρόντισε να μην επικαλύπτονται μεταξύ τους, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
• Ψήσε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας τις φέτες στη μέση του χρόνου.
5. Τελικό Φινίρισμα:
• Όταν οι πατάτες αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή υφή, βγάλ’ τες από τον φούρνο.
• Άφησέ τις να κρυώσουν για 5 λεπτά, ώστε να γίνουν ακόμα πιο τραγανές.
Συμβουλές:
• Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε τριμμένη παρμεζάνα ή σκόνη σκόρδου μετά το ψήσιμο.
• Φύλαξε τα chips σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν τραγανά.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια