Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τραγανά Chips Πατάτας στον Φούρνο

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά:


3-4 μέτριες πατάτες

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό ή θαλασσινό)

Πάπρικα, ρίγανη ή άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σου (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία Πατάτας:

Πλύνε καλά τις πατάτες (μπορείς να τις αφήσεις με τη φλούδα για πιο αγνή γεύση, ή να τις ξεφλουδίσεις).

Κόψε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες (ιδανικά με μαντολίνο ή με κοφτερό μαχαίρι).

2. Ξέπλυμα:

Βύθισε τις φέτες πατάτας σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10-15 λεπτά. Αυτό αφαιρεί το περιττό άμυλο και βοηθά να γίνουν πιο τραγανές.

Στράγγισέ τις και σκούπισέ τις καλά με μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.

3. Μαρινάρισμα:

Βάλε τις στεγνές φέτες πατάτας σε ένα μπολ και πρόσθεσε το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά ώστε να καλυφθούν όλες οι φέτες ομοιόμορφα.

Πρόσθεσε το αλάτι και τα μπαχαρικά της επιλογής σου, αν θέλεις.

4. Ψήσιμο:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).

Άπλωσε τις φέτες πατάτας σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Φρόντισε να μην επικαλύπτονται μεταξύ τους, για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Ψήσε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας τις φέτες στη μέση του χρόνου.

5. Τελικό Φινίρισμα:

Όταν οι πατάτες αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή υφή, βγάλ’ τες από τον φούρνο.

Άφησέ τις να κρυώσουν για 5 λεπτά, ώστε να γίνουν ακόμα πιο τραγανές.


Συμβουλές:


Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε τριμμένη παρμεζάνα ή σκόνη σκόρδου μετά το ψήσιμο.

Φύλαξε τα chips σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν τραγανά.


Καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια