
Υλικά
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
Για την κρέμα τυριού:
- 500 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη:
- 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα, κεράσι ή βατόμουρο
- 2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία βάσης
- Θρυμματίζεις τα μπισκότα σε σκόνη (χρησιμοποιώντας μούλτι ή τα βάζεις σε σακούλα και τα χτυπάς με έναν πλάστη).
- Ανακατεύεις τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να μοιάζουν με βρεγμένη άμμο.
- Απλώνεις το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι (διάμετρος 20-22 εκ.) με αποσπώμενη βάση, πιέζοντάς το καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Βάζεις τη βάση στο ψυγείο για 20-30 λεπτά να σφίξει.
2. Προετοιμασία κρέμας τυριού
- Σε ένα μπολ, χτυπάς το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει λείο και αφράτο.
- Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού (αν το χρησιμοποιείς). Συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη, παχιά κρέμα.
3. Συναρμολόγηση του cheesecake
- Βγάζεις τη βάση από το ψυγείο και απλώνεις την κρέμα τυριού πάνω από τη βάση μπισκότου.
- Λειαίνεις την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Τοποθετείς το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα) να σταθεροποιηθεί.
4. Προετοιμασία επικάλυψης
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνεις τη μαρμελάδα με το νερό για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει πιο ρευστή.
- Αφήνεις την επικάλυψη να κρυώσει ελαφρώς.
5. Τελική διακόσμηση
- Απλώνεις τη μαρμελάδα πάνω από την κρέμα τυριού και λειαίνεις με ένα κουτάλι.
- Τοποθετείς ξανά στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρεις.
Σερβίρισμα
Κόβεις το cheesecake σε κομμάτια και σερβίρεις! Μπορείς να προσθέσεις φρέσκα φρούτα ή λίγη σαντιγί για έξτρα διακόσμηση.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια