Advertisement

Main Ad

Cheesecake (Κλασικό με μπισκότα και κρέμα τυριού)

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

Για την κρέμα τυριού:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα, κεράσι ή βατόμουρο
  • 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

1. Προετοιμασία βάσης

  1. Θρυμματίζεις τα μπισκότα σε σκόνη (χρησιμοποιώντας μούλτι ή τα βάζεις σε σακούλα και τα χτυπάς με έναν πλάστη).
  2. Ανακατεύεις τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να μοιάζουν με βρεγμένη άμμο.
  3. Απλώνεις το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι (διάμετρος 20-22 εκ.) με αποσπώμενη βάση, πιέζοντάς το καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  4. Βάζεις τη βάση στο ψυγείο για 20-30 λεπτά να σφίξει.

2. Προετοιμασία κρέμας τυριού

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάς το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει λείο και αφράτο.
  2. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού (αν το χρησιμοποιείς). Συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη, παχιά κρέμα.

3. Συναρμολόγηση του cheesecake

  1. Βγάζεις τη βάση από το ψυγείο και απλώνεις την κρέμα τυριού πάνω από τη βάση μπισκότου.
  2. Λειαίνεις την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  3. Τοποθετείς το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα) να σταθεροποιηθεί.

4. Προετοιμασία επικάλυψης

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνεις τη μαρμελάδα με το νερό για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει πιο ρευστή.
  2. Αφήνεις την επικάλυψη να κρυώσει ελαφρώς.

5. Τελική διακόσμηση

  1. Απλώνεις τη μαρμελάδα πάνω από την κρέμα τυριού και λειαίνεις με ένα κουτάλι.
  2. Τοποθετείς ξανά στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρεις.

Σερβίρισμα

Κόβεις το cheesecake σε κομμάτια και σερβίρεις! Μπορείς να προσθέσεις φρέσκα φρούτα ή λίγη σαντιγί για έξτρα διακόσμηση.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια