Advertisement

Main Ad

Σπανακόρυζο η απλή κλασική συνταγή

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Συνταγή για Σπανακόρυζο


Υλικά:

500 γρ. φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο)

1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή γλασέ

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/2 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

Χυμός από 1-2 λεμόνια

Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών


Εκτέλεση:

1. Προετοιμασία του σπανακιού: Πλύντε καλά το σπανάκι και κόψτε το σε χοντρά κομμάτια, αν είναι φρέσκο. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο, αφήστε το να ξεπαγώσει και στραγγίστε το καλά.

2. Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν.

3. Προσθήκη του σπανακιού: Ρίξτε το σπανάκι στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του και να μαραθεί.

4. Προσθήκη του ρυζιού: Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά, ώστε να αναμειχθεί με το σπανάκι και τα κρεμμύδια.

5. Προσθήκη υγρών: Ρίξτε το ζεστό νερό ή τον ζωμό λαχανικών και αφήστε το φαγητό να πάρει βράση. Μόλις βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγομαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά.

6. Αρωματικά και λεμόνι: Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος, προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι, πιπέρι, και τον χυμό λεμονιού. Δοκιμάστε και προσαρμόστε την οξύτητα και τα καρυκεύματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

7. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το σπανακόρυζο ζεστό, με λίγο επιπλέον λεμόνι αν επιθυμείτε, και συνοδεύστε με φέτα ή ψωμί.


Καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια