
Παρακάτω είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή για κλασικά μπισκότα βουτύρου με κομμάτια σοκολάτας.
Υλικά
• 120 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 100 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. καστανή ζάχαρη
• 1 αυγό
• 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
• 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
• 1/4 κουτ. γλ. αλάτι
• 150 γρ. κομματάκια σοκολάτας (ή σταγόνες σοκολάτας)
Εκτέλεση
1. Προθέρμανση φούρνου:
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί.
2. Χτύπημα βουτύρου και ζάχαρης:
• Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
3. Προσθήκη αυγού και βανίλιας:
• Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
4. Προσθήκη στερεών υλικών:
• Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
• Ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε για να πάνε παντού.
5. Μορφοποίηση των μπισκότων:
• Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους (τα μπισκότα απλώνουν).
6. Ψήσιμο:
• Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα στις άκρες.
7. Ξεκούραση:
• Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Μερικά τιπς τώρα αν θέλετε να τα κάνετε χριστουγεννιάτικα με διακόσμηση και κομματάκια σοκολάτας πάνω τότε απλά μπορείτε να προμηθευτείτε διάφορα σχέδια καλούπια και να το δοκιμάσετε !
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια