
Συνταγή για Κρέπες
Υλικά
• 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 αυγά
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 1/2 φλιτζάνι νερό
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
• Λίγο βούτυρο ή λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
1. Ετοιμασία μείγματος: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το γάλα, το νερό, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά.
2. Προσθήκη αλευριού: Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους. Το μείγμα πρέπει να είναι ρευστό και λεπτό. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο επιπλέον νερό ή γάλα για πιο λεπτή υφή.
3. Ξεκούραση του μείγματος: Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 15-30 λεπτά.
4. Μαγείρεμα: Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείψτε το με λίγο βούτυρο ή λάδι. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα μείγματος στο τηγάνι (περίπου 1/4 φλιτζανιού) και στριφογυρίστε το τηγάνι ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα.
5. Ψήσιμο κρέπας: Μαγειρέψτε την κρέπα για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες και να πάρει ελαφρύ χρώμα από κάτω. Αναποδογυρίστε την κρέπα με μια σπάτουλα και ψήστε για ακόμα 1-2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
6. Σερβίρισμα: Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλες τις κρέπες, βάζοντας τις έτοιμες σε πιάτο τη μία πάνω στην άλλη. Σερβίρετε τις κρέπες με γλυκές ή αλμυρές γαρνιτούρες όπως μέλι, μαρμελάδα, σοκολάτα, φρούτα, τυρί ή ζαμπόν.
Καλή απόλαυση!

1 Σχόλια
Super#1
ΑπάντησηΔιαγραφή